sam-bankman-fried
Exchange

Sam Bankman-Fried geconfronteerd met onderzoek voor marktmanipulatie

Crypto’s publiekelijke vijand nummer één, Sam Bankman-Fried (SBF), zou kunnen worden geconfronteerd met een onderzoek voor marktmanipulatie.

Was Bankman-Fried betrokken bij de ineenstorting van Terra?

Voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried is een doelwit geworden voor federale aanklagers. Ze zijn namelijk een onderzoek gestart naar de vraag of hij eerder dit jaar markten van twee crypto tokens heeft gemanipuleerd.

Het onderzoek focust zich op de ineenstorting van het Terra-ecosysteem en zijn UST stablecoin en Luna (LUNA) token. Aanklagers zullen Bankman-Fried in verband proberen te brengen met de ineenstorting van de tokens om te bepalen of hij gedeeltelijk verantwoordelijk was.

Volgens bronnen die bekend zijn met de zaak bevindt het onderzoek zich nog in de beginfase. Ze moeten nog bepalen of Bankman-Fried er een rol in speelde en of hij de intentie had om de markten te manipuleren ten voordele van zijn eigen bedrijven en tokens. De oprichter van Luna, Do Kwon, zegt echter dat Bankman-Fried en Alameda Research wel degelijk hebben gezorgd voor de ineenstorting van het netwerk en zijn twee tokens.

Grote hoeveelheid verkooporders afkomstig van FTX

Terra’s stablecoin verloor in mei zijn koppeling met de dollar. Het bedrijf erachter, Terraform Labs, overspoelde de markt met LUNA-tokens in een poging de koppeling te behouden. Echter mislukte dit plan. LUNA stortte in en UST daalde nog verder in waarde.

Volgens het rapport was er een grote hoeveelheid aan UST-verkooporders afkomstig van FTX.

De bestellingen werden in kleine orders geplaatst, maar ze werden razendsnel geplaatst. Ze waren afkomstig van crypto exchange FTX.

– Het rapport

De toename van verkooporders voor TerraUSD overweldigde het systeem, waardoor het moeilijk werd om de bijpassende “koop”-orders voor hen te vinden. Hierdoor daalde de prijs van UST. De LUNA-token dat de stablecoin onderpand bood, volgde snel en crashte naar 0 dollar.

Het grootste deel van de verkooporders voor TerraUSD leek afkomstig te zijn van één plek: De cryptocurrency-handelsfirma van Sam Bankman-Fried.

Geen dagvaarding voor Bankman-Fried

Ondanks alle geruchten en beschuldigingen aan de kant van Bankman-Fried zei de voorzitter van de House Financial Services Committee, Maxine Waters, dat ze niet van plan is Sam Bankman-Fried te dagvaarden.

Volgens CNBC vertelde Waters dat SBF niet gedwongen zou worden om te verschijnen op een hoorzitting op 13 december. Ze wil dat het commissiepersoneel hem probeert te overtuigen om vrijwillig te getuigen.

Eerder deze week zei SBF, die werd bekritiseerd vanwege zijn recente interviews, dat hij zou getuigen tijdens de hoorzitting van de commissie op 13 december.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?