sam-bankman-fried
Regulatie

Sam Bankman-Fried mag geen League of Legends meer spelen

Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO van crypto exchange FTX, mag niet langer League of Legends en andere videogames spelen als de rechter deze nieuwe voorwaarden van de aanklagers accepteert. In een brief van 15 februari aan de rechter, schrijft aanklager Damian Williams om de restricties betreffende elektronische apparaten uit te breiden.

Zorgen om Bankman-Fried

Eerder werd het Bankman-Fried verboden om chat-applicaties te gebruiken, maar de aanklagers zijn bang dat hij alsnog contact met mensen heeft via videogames. “Voor het Amerikaanse Hof ligt nu een dossier van een verdachte (Sam Bankman-Fried) die er alles aan lijkt te doen om het toezicht te omzeilen en mazen in de bestaande borgtochtvoorwaarden te vinden.”

Om die reden zijn de autoriteiten nu voornemens om bredere beperkingen op te leggen voor Bankman-Fried betreffende het gebruik van zijn mobiele telefoon, tablet, computer en het internet in het algemeen. Het voorstel is nu zodanig, dat Bankman-Fried zijn apparaten alleen mag gebruiken om informatie aangaande de rechtszaak te bekijken, zijn advocaten te spreken en emails te beantwoorden.

Crypto-gemeenschap begrijpt er niets van

Overigens begrijpt de crypto-gemeenschap er over het algemeen weinig van dat Bankman-Fried na zijn daden nog het recht heeft om bij zijn familie te zijn. Bernie Madoff, de man achter het grootste piramidespel ooit binnen de Verenigde Staten, werd meteen nadat hij betrapt werd achter de tralies gegooid. Madoff kreeg een symbolische gevangenisstraf van 150 jaar en zou het daglicht nooit meer zien.

Bankman-Fried komt met zijn daden met FTX en Alameda Research in de buurt van de ellende die Madoff veroorzaakte en zit momenteel rustig bij zijn ouders. “SBF brengt de kerstdagen thuis door bij zijn familie waar hij videogames mag spelen, in plaats van achter de tralies in de gevangenis. Wat voor gerechtigheid is dat?” aldus Layah Heilpern op Twitter. Langzaam maar zeker worden die voordelen nu dus van hem afgepakt.

Regulatie nieuws

Zuid-Koreaans onderzoek trekt aan de bel: Crypto ETF’s zijn gevaarlijk
Robert F. Kennedy Jr. belooft gratie voor Ross Ulbricht als hij wordt verkozen
Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?