Blockchain Nieuws

Samsung gaat onderzoek doen naar CBDC in Zuid-Korea voor offline betalingen

Er wordt gemeld dat de techgigant Samsung Electronics in samenwerking met de centrale bank van Zuid-Korea onderzoek doet naar de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) voor betalingen buiten het online domein.

Onderzoek naar offline CBDC’s

Lokale media KBS World meldden op 15 mei dat de Bank of Korea (BOK) en Samsung een memorandum van overeenstemming (MOU) hebben ondertekend om onderzoek te doen naar offline CBDC’s. Door deze samenwerking zullen beide partijen onderzoek doen naar de mogelijkheden van de CBDC uitgegeven door de centrale bank voor betalingen buiten het online domein.

Bovendien heeft Samsung deelgenomen aan de tweede fase van het 10 maanden durende CBDC-simulatie-experimentonderzoek van de BOK, gericht op het gebruik van CBDC’s in de detailhandel. In de eerste fase van het CBDC-onderzoek van de BOK werden basisfuncties zoals de uitgifte, distributie en inwisseling van CBDC getest.

Met de recente MOU beogen beide partijen het potentieel van de Zuid-Koreaanse CBDC te onderzoeken om betalingen en overmakingen uit te voeren via Near Field Communication (NFC) op mobiele apparaten van Samsung, in plaats van via het internet. Won-Joon Choi, vice-president van Samsung Electronics, gaf aan dat de samenwerking het bedrijf in staat stelde om de geavanceerde beveiligingstechnologie van Samsung toe te passen op het gebied van digitale valuta. Hier werd het volgende aan toegevoegd:

Op basis van de samenwerking tussen de twee bedrijven verwachten we een grote bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van wereldwijde offline CBDC-technologie.

Gevoelige code geüpload

Volgens berichten heeft Samsung als onderdeel van de samenwerking hardwarecertificering verkregen voor beveiligingsniveau zes van de internationale common criteria evaluation assurance level, waarbij zeven niveaus van functionele beveiligingsvereisten betrokken zijn.

Hoewel er veel belangstelling is voor CBDC’s, heeft Samsung onlangs haar werknemers verboden om generatieve kunstmatige intelligentie (AI) -tools, zoals ChatGPT, te gebruiken op alle apparaten en interne netwerken van Samsung.

Samsung voerde deze regel in nadat een medewerker een “gevoelige code” naar het platform had geüpload. Een interne memo over de kwestie luidde:

Het hoofdkantoor herziet beveiligingsmaatregelen om een veilige omgeving te creëren voor veilig gebruik van generatieve AI om de productiviteit en efficiëntie van werknemers te verbeteren.

Bankreuzen, waaronder JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs en Citigroup, hebben ook het gebruik van generatieve AI-tools aan banden gelegd.

Blockchain nieuws

Memecoins: Van Humor naar Hoge Risico’s en Fraude
Circle lanceert euro-stablecoin op blockchain van Avalanche
Polygon mede-oprichter: Gaming is grote kans voor crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren