Nieuws, Trending

Samsung is bezig met cryptocurrency walletSamsung, de Zuid-Koreaanse tech- en elektronicareus, heeft een aanvraag gedaan voor een handelsmerk voor een cryptocurrency wallet.


Software voor een cryptowallet

Op dit moment is Samsung computersoftware aan het ontwikkelen waar cryptocurrency-overdrachten en betalingen mee kunnen worden uitgevoerd. Deze software maakt gebruik van de blockchain-technologie en toepassingssoftware van derden om betalingen via de applicatie mogelijk te maken. Dit blijkt uit de aanvraag van het handelsmerk in Groot-Brittannië.


Geruchten

Eerder gingen er al geruchten rond dat Samsung van plan was om een cryptocurrency wallet in zijn nieuwe Galaxy S-serie smartphones te bouwen. Nu lijkt dit daadwerkelijk te gebeuren: Samsung heeft 3 Europese handelsmerktoepassingen voor blockchain- en cryptocurrency gerelateerde software aangevraagd.Niet onverwacht

Het is hierdoor niet onverwacht dat Samsung deze stap zet. Het bedrijf heeft eerder al ervaring opgedaan in de blockchain-sector door onder andere met de douane van Korea samen te werken. Ook heeft het grote stappen gezet met zijn nieuwe generatie Low Power Plus (LPP) processoren.