Blockchain Nieuws

Samsung maakt ‘private blockchain’ beveiligingssysteem aan voor zijn slimme apparaten

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung heeft bekend gemaakt dat het een ‘private blockchain’ gaat implementeren dat een betere veiligheid zal moeten bieden voor al zijn slimme apparaten.

Samsung Knox Matrix

Het systeem gaat de naam ‘Knox Matrix’ krijgen en heeft als doel om de veiligheid van een omgeving met meerdere apparaten te verbeteren. Samsung wil dit doen door ieder slim apparaat de activiteit van de anderen te laten monitoren en toegangsgegevens te delen om het logproces eenvoudiger te maken.

De technologie wordt geïntroduceerd als een herziening van de bestaande beveiligingsstrategie van het bedrijf tijdens de meest recente ‘Samsung Developer Conference Samsung’, alhoewel het bedrijf niet veel meer details gaf over de interne werking van het systeem. Toch zou het volgens Samsung beter zijn voor de veiligheid als meerdere apparaten met elkaar verbonden zijn.

Voordelen voor gebruikers

Ook zou het naast veiligheid nog enkele andere voordelen hebben voor de gebruikers. Zo zou het de inlogprocedures in het hele huis van de gebruiker eenvoudiger maken, doordat alles met elkaar verbonden is. De inlogstatus van de gebruiker kan hierdoor eenvoudig overgedragen worden aan ieder apparaat in het huis, bijvoorbeeld van smartphone naar de televisie of computer.

Op dit moment heeft Samsung nog geen informatie bekendgemaakt over een eventuele lanceerdatum of de technische specificaties van dit systeem, hoewel in de aankondiging het volgende word opgemerkt:

Of uw Samsung-apparaten nu zijn gebaseerd op Android, Tizen of een ander besturingssysteem, Samsung Knox Matrix zal een uniforme beveiligings-SDK kunnen bieden.

Het is niet de eerste keer dat Samsung beveiligingsmaatregelen neemt via de blockchain-technologie. Ze zijn hier zelfs behoorlijk actief in geweest. In 2019 nam het bedrijf al een crypto-wallet op in zijn flagship-smartphone, wat destijds de Samsung Galaxy S10 was. Dit systeem werd uiteraard ook al beveiligd door een systeem genaamd Knox. Dit was dan ook de voorloper van het systeem dat nu bekend gemaakt is. Het is helaas zoals hierboven al gemeld nog niet bekend wanneer het systeem precies zal lanceren.

Blockchain nieuws

Genesis is Gemini Earn gebruikers 900 miljoen dollar schuldig
Alameda Research investeerde 1,15 miljard dollar in crypto miner Genesis Digital
Animoca komt met Metaverse fonds van miljard dollar voor ontwikkelaars
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten