XRP, RIpple
Ripple

Grote winst op komst? Santiment ziet bullish signalen voor Ripple’s XRP

Als we het crypto-analyseplatform Santiment mogen geloven, dan laat XRP op dit moment een “licht bullish signaal” zien. Santiment merkt op dat XRP op dit moment een mildere vorm van capitulatie laat zien onder de handelaren dan andere munten, waar we mensen langzaam maar zeker winst zien nemen.

XRP analyse

“Historisch gezien hebben munten waarbij mensen meer verlies nemen een groter winstpotentieel dan munten waarbij mensen meer winst nemen”, aldus Santiment.

Bearish sentiment

Ondanks het positieve nieuws rondom BlackRock van afgelopen week, waren investeerders volgens Santiment bearish over deze week. Meestal is dat, gek genoeg, ook een bullish indicator voor de markt.

“Nadat de markten afgelopen vrijdag een top bereikten, begonnen handelaren aan deze week met een bearish gevoel. Waarschijnlijk met de hoop om Bitcoin in te kopen rond de koers van 27.000 tot 29.000 dollar. Een hoog bearish sentiment betekent dat de kans op stijgingen toeneemt”, aldus Santiment.

Verder constateert Santiment dat de grootste Ethereum whales op dit moment Ethers opslokken en die munten meteen van de beurzen afhalen. “De grootste whales worden rijker, terwijl de beurzen munten verliezen. Slechts 9,2 procent van alle Ethereum is beschikbaar bij de beurzen”, zo schrijft Santiment.

Wat betekent dit?

Fundamenteel gezien zijn dit enkele bullish ontwikkelingen voor XRP, Bitcoin en Ethereum. Garanties kan dat echter niet bieden. Zeker de crypto-markt blijft een markt die wat de koersen betreft vol zit met verrassingen. Wat dat betreft moeten we het allemaal nog maar afwachten.

Niemand had enkele weken geleden ook verwacht dat de koers vandaag weer op 30.000 dollar zou staan voor Bitcoin. Dat geeft maar aan hoe snel zaken kunnen veranderen in de financiële industrie.

Het sentiment kruipt nu weer richting de positieve kant, maar de macro-economische omstandigheden blijven de koers drukken. Centrale banken (de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank) beweren nog niet klaar te zijn met hun gevecht tegen de inflatie. Wat dat betreft gaan we hoe dan ook een spannend jaar tegemoet.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten