Bitcoin, BTC
Bitcoin

Satoshi Nakamoto had Bitcoin bijna Netcoin genoemd

Het verzinnen van een goede naam is één van de moeilijkste beslissingen bij het lanceren van een nieuwe business. Historische data van domeinnaam-aankopen suggereert dat Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, een alternatieve naam in zijn hoofd had voor het project.

Bitcoin of Netcoin

Het had weinig gescheeld of we hadden het over Netcoin gehad inplaats van Bitcoin. Uit de gegevens van de partij waar Satoshi Nakamoto het domein voor Bitcoin.org kocht op 18 augustus 2008, blijkt dat hij één dag eerder nog aan Netcoin dacht. Op 17 augustus 2008 registreerde iemand namelijk Netcoin.org bij dezelfde partij in Japan.

Na verder onderzoek kwam Or Weinberger tot de conclusie dat er nooit content heeft gestaan op de website van Netcoin. Totdat de domeinnaam later door iemand anders werd gekocht. De beslissing om bij Bitcoin te blijven kan weleens cruciaal geweest zijn voor het succes. Verschillende mensen geven aan blij te zijn met de naam Bitcoin ten opzichte van Netcoin.

Het mysterie van Satoshi Nakamoto

Tot op de dag van vandaag weten we niet wie er achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto zit. De mysterieuze bedenker van Bitcoin is erin geslaagd om al die jaren anoniem te blijven. Verschillende mensen claim(d)en achter het pseudoniem te zitten, maar niemand heeft het kunnen bewijzen. De kans lijkt steeds groter dat Satoshi Nakamoto niet meer onder ons is.

Mocht Satoshi er nog zijn, dan is het heel bijzonder dat hij of zij zich stil kan houden. De persoon in kwestie heeft voor miljarden aan bitcoin en heeft iets gebouwd waar mensen van over de hele wereld in investeren. Het moet toch enorm moeilijk zijn om dat voor je te houden en niet in ieder geval aan wat vrienden te vertellen, tenzij Satoshi natuurlijk heel bang is voor de gevolgen.

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen