rechtszaal, rechtszaak
Hack

SBF ondervraagd in rechtszaal over verwijderde berichten tijdens getuigenis

Sam Bankman-Fried is wéér in opspraak geraakt. Ditmaal zou hij gevoelige berichten hebben verwijderd TIJDENS zijn getuigenis. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dat kan de problemen nog weleens verergeren voor de voormalige CEO en oprichter van het geïmplodeerde FTX.

SBF’s getuigenis

De voormalige FTX-oprichter Sam “SBF” Bankman-Fried, die in ongenade is gevallen, trachtte op 26 oktober tijdens een besloten getuigenis, zonder de aanwezigheid van de jury, zijn redenen uit te leggen voor het verwijderen van bedrijfsberichten.

Toen aanklager Danielle Sassoon van het Southern District of New York hem vroeg waarom hij begon met het gebruik van bedrijfscommunicatie op de versleutelde berichtenapp Signal, beweerde SBF dat hij dit alleen deed met de goedkeuring van FTX-advocaat Daniel Friedberg. Later gaf SBF echter toe dat, hoewel de raadsman het gebruik van Signal goedkeurde, hij nooit voorafgaande toestemming had gevraagd voordat hij de automatische verwijderfunctie van de app inschakelde.

“Op een gegeven moment herinner ik me dat ik mijn instellingen heb aangepast om berichten automatisch na één week te verwijderen,” zei de voormalige crypto-executive, eraan toevoegend dat deze praktijk al sinds 2021 bestond. “Heb je toestemming gevraagd?” vroeg Sassoon. “Nee,” antwoordde SBF.

De verklaring

Toen hem gevraagd werd naar zijn beweegredenen, stelde SBF dat het sinds 2021 geldende documentatiebeleid, dat naar zijn zeggen door Friedberg was goedgekeurd, uitsluitend betrekking had op e-mails en niet op andere communicatiemiddelen.

Sassoon vroeg: “Heeft een advocaat je ooit geadviseerd om berichten met Caroline Ellison, Gary Wang en Nishad Singh te verwijderen?” SBF antwoordde: “Nee, niet specifiek.”

SBF gaf aan dat het verwijderen van berichten over de zeven “onjuiste” balansen, opgesteld door zijn collega Caroline Ellison, gerechtvaardigd was. Hij voerde aan dat mondelinge gesprekken niet gedocumenteerd hoefden te worden.

Bij een latere vraag over een vermeend tekort van $13 miljard in de balans van het bedrijf, zei SBF dat deze berichten nooit met advocaten waren gedeeld, conform het bedrijfsbeleid voor het bewaren van gegevens. Hij voegde toe: “Ik was bang dat verklaringen uit hun verband zouden worden gerukt en dit zou kunnen leiden tot verlegenheid.”

Hack nieuws

ThirdWeb ontdekt beveiligingsprobleem in slimme contracten
Broers vrijgesproken na diefstal van $8,5 Miljoen uit Platypus DeFi Protocol
KyberSwap kondigt financiële hulpmaatregelen aan na exploit van $48,8 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers