Cryptocurrency

SBI werkt samen met Boerse Stuttgart-beurs om adoptie van crypto te bevorderen

SBI, de Japanse financiële reus, is een samenwerking aangegaan met de Boerse Stuttgart Group in Duitsland. Dit is de op één na grootste beurs dat in het land actief is. Gezamenlijk willen ze de acceptatie van digitale activa gaan bevorderen.


Investeringen in dochterondernemingen

Naar verluidt gaat SBI beleggen in twee dochterondernemingen van Boerse Stuttgart Group, die beide op digitale activa gericht zijn. Naar verluidt gaat SBI investeren in de Boerse Stuttgart Digital Exchange en Boerse Stuttgard Digital Ventures. Hoeveel SBI hier precies in zal gaan investeren is niet bekendgemaakt.

De Boerse Stuttgart Digital Exchange is een vrij nieuwe cryptocurrency exchange die in september 2019 officieel is gelanceerd.

De andere dochteronderneming, Boerse Stuttgart Digital Ventures, is het moederbedrijf van Sowa Labs. Dit bedrijf heeft de cryptocurrency handelsapplicatie Bison ontwikkeld.


Blockchain ecosysteem

Naar verluidt willen beide partijen een ecosysteem ontwikkelen dat op de blockchain is gebaseerd. Dit ecosysteem zou bedoeld zijn voor digitale activa om hiermee de vraag naar digitale activa in Europa en Azië te stimuleren.


Topprioriteit

Volgens de representatief directeur van SBI-holdings, Yoshitaka Kitao, is de ontwikkeling van een financieel ecosysteem voor digitale activa een topprioriteit voor het bedrijf. Hierom ging het dan ook op zoek naar een wereldwijde financiële partner. Deze zoektocht is nu over, nu het een samenwerking is aangegaan met de Boerse Stuttgart Group.