Cryptocurrency

SEC beboet ICO-project ‘Opporty’ voor frauduleus aanbod

De Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’, ofwel de SEC, heeft de oprichter van het initiële muntenaanbod project Opporty beboet. Naar verluidt heeft Sergii Grybniak, de oprichter van het ICO-project, een boete van ongeveer $600.000 ontvangen.


ICO-project Opporty

Het ICO-project Opporty is tussen september en oktober 2018 gelanceerd met als doel een op de blockchain-gebaseerd ecosysteem te ontwikkelen voor kleine bedrijven en hun klanten. Het project zou zich gaan focussen op de Verenigde Staten (VS), waarna het mogelijk zou kunnen uitbreiden tot meerdere geografische gebieden.

Via het platform zouden kleine bedrijven hun diensten kunnen aanbieden, om deze vervolgens via slimme contracten overeenkomsten te laten sluiten.

In totaal wist het ICO-project een bedrag van $600.000 op te halen van circa 200 investeerders.


Niet geregistreerde verkoop van effecten

De reden achter de ontvangen boete is naar verluidt het uitvoeren van een niet geregistreerde verkoop van effecten. Hiernaast zou het project misleidende en valse verklaringen hebben afgelegd om meer investeringen binnen te halen. Zo zouden duizenden ‘geverifieerde providers’ dit in werkelijkheid helemaal niet zijn. Ook zou het bedrijf gelogen hebben over een partnerschap met een groot software organisatie.


Meerdere ICO-projecten

Opporty is niet het enige ICO-project dat onder vuur ligt. Eerder werd een rechtszaak gehouden voor het ICO-aanbod van de berichtendienst Telegram, waar het bedrijf circa $1.7 miljard wist binnen te halen. Telegram heeft de rechter inmiddels gevraagd om de zaak tegen dit project te verwerpen. Ook het ICO-project van de berichtendienst Kik heeft een boete ontvangen van $97 miljoen, vanwege hun ICO-project.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten