Ripple Nieuws

SEC beweert dat XRP investeerders hen dwingt maatregelen te nemen

De Amerikaanse SEC beschuldigt XRP-investeerders ervan dat ze een soort kruistocht hebben gestart tegen de overheidsinstantie.


SEC wil voorkomen dat XRP houders ingrijpen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission probeert te voorkomen dat XRP-investeerders zichzelf mengenn in de Ripple-rechtszaak. De SEC legt uit dat het geen enkele individuele investeerder op de secundaire markt in heeft aangeklaagd. Volgens de SEC wordt het nu echter gedwongen om dat wel te doen omdat individuele investeerders zich met de rechtszaak beginnen te bemoeien. De SEC schrijft:

“Er wordt geprobeerd om de Amerikaanse SEC te dwingen om handhavingsmaatregelen te nemen tegen individuele XRP-investeerders op de secundaire markt.”

De toezichthouder voegt eraan toe dat dergelijke privéclaims worden uitgesloten. Dit is een argument dat oorspronkelijk werd aangevoerd in zijn motie om de petitie van de investeerders voor een mandaat af te wijzen. Bovendien zegt de SEC dat de crypto exchanges die nu de XRP handel hebben opgeschort geen vrijstelling krijgen om de handel wel weer van start te laten gaan.


Niets nieuws

De SEC beweert dat de individuele aanklagers eigenlijk geen nieuwe argumenten naar voren hebben gebracht. In plaats daarvan hebben ze degene gekopieerd die al door Ripple waren voorgedragen. De investeerders bieden een lijst met uitspraken die zich richten op de regelgevende status van XRP, het vermeende gebruik ervan en andere kwesties die door de bestaande partijen “krachtig” worden aangevochten.

Bovendien stelt de SEC dat XRP-houders proberen een “kruistocht” te beginnen tegen de overheidsinstantie. Het wil daarmee corruptie aan het licht brengen. Bovendien stelt het dat advocaat John Deaton, die het voortouw neemt, zijn Twitter-invloed probeert te vergroten:

Tussen 28 februari en 14 maart 2021 wisselde Deaton, waarbij hij opmerkte dat hij steeds populairder werd op Twitter, van strategie om mandamus te zoeken om deelnemers te verzamelen voor een mogelijke collectieve actie tegen de SEC.”

De SEC benadrukt dat de belangen van XRP-investeerders al “voldoende vertegenwoordigd” zijn door Ripple. In zijn eigen reactie schrijft het echter dat er in de zaak moeten kunnen worden ingegrepen, aangezien er ‘sterke en diverse’ belangen hebben bij de regelgevende status van de XRP.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten