investment
Nieuws

SEC gaat opnieuw 2 Bitcoin ETF voorstellen beoordelen


De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft voor het eerst sinds augustus weer meer dan 1 Bitcoin ETF om te beoordelen.


VanEck vraagt nieuwe Bitcoin ETF aan bij SEC

Het voorstel van VanEck en SolidX is woensdag verschenen in het federale register. Hierdoor is een periode van 45 dagen gestart waarin een eerste beslissing genomen moet worden door de SEC. Deze beoordeling sluit aan bij een ander Bitcoin ETF voorstel, die ingediend is door Bitwise Asset Management bij de NYSE Arca.

De directeur van VanEck vertelt tegen Coindesk dat hij gelooft dat er veel vraag is naar een Bitcoin ETF. Het bedrijf heeft actief samengewerkt met toezichthouders en andere belangrijke partijen. “Dit om transparantie, eenvoud en professionele marktstandaarden te bieden voor cryptocurrencies.” zegt hij.


Een Bitcoin ETF wordt uiteindelijk goedgekeurd

Matt Hougan, hoofd van de research afdeling van Bitwise, vertelt dat het crypto exosysteem razendsnel evolueert. Dit kan volgens hem helpen om een Bitcoin ETF goed te keuren. Ondanks dat alle aanvragen tot nu toe afgekeurd zijn is er hoop. SEC commissaris Jackson heeft al eens door laten schemeren dat hij verwacht dat een BTC ETF uiteindelijk goedgekeurd zal worden.

Hougan vertelt verder en zegt dat ondanks de negatieve trend van de laatste jaren in de cryptocurrency koersen er positieve ontwikkelingen gaande zijn. “Heel veel bedrijven hebben de volste vertrouwen in digitale valuta’s.”

Een Bitcoin ETF zit er volgens Hougan dus aan te komen. Maar wanneer? Dat is nog de vraag.