Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

SEC keurt ETF voor ‘Bitcoin Revolution Companies’ goed

De nieuwe ETF van Volt Equity zorgt dat beleggers kunnen beleggen in een reeks bedrijven die allemaal cryptocurrencies bezitten, zoals MicroStrategy, Tesla en Square.


ETF zal bestaan uit 30 Bitcoin-houdende bedrijven

Terwijl de cryptowereld met smart wacht tot de Securities and Exchange Commission een Bitcoin ETF goedkeurt, werd er onlangs al een stap in die richting gezet. De SEC heeft namelijk de “Volt Bitcoin Revolution ETF” goedgekeurd.

Het fonds wordt beheerd door het in San Francisco gevestigde Volt Equity. Het zal particuliere beleggers blootstelling aan Bitcoin bieden door een portefeuille te creëren van “Bitcoin Revolution Companies”. Dit zijn bedrijven die een aanzienlijk deel van de cryptocurrency op hun balans hebben.

In zijn eerste aanvraag die in juni werd ingediend, zei Volt dat 25% van de activa van het fonds zou bestaan ​​uit aandelen in MicroStrategy, een cybersecuritybedrijf dat grote hoeveelheden Bitcoin heeft gekocht. Maar Volt-oprichter Tad Park zei dat het percentage iets lager zou kunnen zijn als het fonds, dat zal handelen onder het tickersymbool BTCR, binnen de komende weken aan de New York Stock Exchange wordt genoteerd.

Park voegde eraan toe dat het fonds zal bestaan ​​uit aandelen in ongeveer 30 bedrijven, waaronder Tesla, Square, Coinbase en PayPal. Hij zei ook dat Volt besloot om Twitter op te nemen, dat onlangs Bitcoin-fooien een deel van zijn activiteiten maakte. Ook worden Bitcoin-miningbedrijven zoals Marathon opgenomen, die de valuta ook in hun bedrijfsinventaris houden.

Park zei dat het Bitcoin Revolution Fund minder volatiel zal zijn dan puur het kopen van crypto’s. Een duik in de prijs van Bitcoin heeft geen grote invloed op de aandelen van bedrijven zoals Tesla of PayPal. Net als andere ETF’s zijn de kosten van het Volt-fonds bescheiden, bestaande uit jaarlijkse beheerskosten van 0,85%.


Bitcoin-ETF wacht nog steeds op goedkeuring

De goedkeuring van de SEC voor het Volt-fonds betekent echter niet dat de goedkeuring van een pure Bitcoin ETF er nu zeker aan zit te komen. Toch suggereert het dat de schijnbare harde lijn van het bureau tegenover Bitcoin enigszins kan versoepelen.

“Een jaar geleden was zo’n ETF niet mogelijk geweest”, zegt Park. “We hopen dat dit een scheur in de dam is.”

Ondertussen blijven andere bedrijven, zoals cryptogigant Grayscale, die jarenlang een Bitcoin ETF hebben aangevraagd, ongeduldig wachten. SEC-voorzitter Gary Gensler gaf in augustus aan dat het bureau klaar was om een ​​dergelijke ETF goed te keuren. Deze moest echter wel puur bestaan uit Bitcoin-futures. 

In het verleden heeft de SEC Bitcoin ETF-aanvragen geweigerd vanwege bezorgdheid dat de onderliggende markt voor Bitcoin zou kunnen worden gemanipuleerd. Dit is een zorg die niet zou worden weggenomen door alleen ETF’s die aan Bitcoin-futures zijn gekoppeld goed te keuren. De prijs van futures-contracten is namelijk gekoppeld aan de prijs van de onderliggende waarde.

Een theorie voor het commentaar van Gensler dat de SEC een Bitcoin-futures-ETF zou goedkeuren vóór een spotmarkt-ETF, is dat het eerste type product wordt gereguleerd onder een andere wet die aanvullende beleggersbescherming biedt.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten