US SEC
Nieuws, Regulatie

SEC klaagt Do Kwon en Terraform Labs aan wegens fraude

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft een rechtszaak aangespannen tegen Terraform Labs en zijn oprichter, Do Kwon, wegens het orkestreren van fraude met cryptocurrencies van meerdere miljarden dollars.

De SEC heeft op 16 februari een rechtszaak aangespannen tegen Terraform Labs en haar oprichter Do Kwon wegens vermeende fraude van miljarden dollars. De verklaring van de SEC stelt dat Kwon en Terraform Labs een reeks van crypto-activa-effecten aanboden en verkochten zonder de vereiste registratie, waaronder de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) en de cryptocurrency Terra Luna (LUNA), die nu zijn ingestort.

De SEC heeft aangevoerd dat de uitgifte van mAssets en Mirror door Terraform en Kwon onrechtmatig was, omdat ze niet waren geregistreerd als effecten. Het bureau beschuldigt hen ervan ongeregistreerde effecten aan te bieden en te verkopen, in strijd met de regels van de effectenmarkt.

Terraform Labs heeft beleggers misleid

SEC-voorzitter Gary Gensler zei in een verklaring dat Kwon en Terraform Labs beleggers geen volledige, eerlijke en waarheidsgetrouw beeld hebben gegeven van de LUNA en TerraUSD tokens. Gensler zei ook:

We vinden ook dat ze fraude hebben gepleegd door valse en misleidende verklaringen te herhalen om vertrouwen op te bouwen voordat ze verwoestende verliezen voor investeerders veroorzaakten.

– Gary Gensler

De SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen Terraform Labs en haar oprichter Do Kwon wegens beschuldigingen van schendingen van de registratie- en fraudebestrijdingsbepalingen van de Securities Act en de Exchange Act. Deze zaak is ingediend bij de U.S. District Court voor het zuidelijke district van New York.

De crash van Terra

In mei verloor UST zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar, waardoor de prijs daalde tot nul dollar. Dit had een domino-effect op de cryptomarkt en veroorzaakte een verlies van ongeveer $40 miljard.

Na de ondergang van Terra is de oprichter van het project, Do Kwon, gevlucht. Volgens bronnen bevindt hij zich nu in Servië na het verlaten van zijn verblijfplaats in Singapore in september, nadat een rechtbank in Seoul een arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd. Interpol zou later in september een Red Notice voor Kwon hebben uitgegeven aan politie-instanties over de hele wereld.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins