Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

SEC start onderzoek tegen Coinbase vanwege vermelden securities

De Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) doet onderzoek naar Coinbase voor het toestaan van Amerikanen om niet-geregistreerde securities te verhandelen.

Onderzoek naar Coinbase

De populaire crypto exchange Coinbase wordt geconfronteerd met een nieuw onderzoek van de SEC. De SEC onderzoekt of Amerikanen digitale assets kunnen verhandelen die als securities hadden moeten worden geregistreerd.

Het onderzoek heeft betrekking op een handel met voorkennis zaak die vorige week door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd gelanceerd. De toezichthouder beschuldigde een van de voormalige werknemers van Coinbase voor handel met voorkennis. De werknemer tipte zijn broer en een vriend over tokens die toegevoegd zouden worden.

De SEC beschuldigt Coinbase op dit moment nog nergens van. Echter zei het bureau dat het had vastgesteld dat negen tokens, die werden verhandeld door de personen die werden beschuldigd van handel met voorkennis, kenmerken van securities bevatten.

Van de 9 digitale assets die door de SEC worden genoemd, staan er momenteel nog zeven op Coinbase. Om te bepalen of een digitaal asset een security is, past de SEC de zogenaamde Howey-test toe. Dit zijn een reeks normen waaraan een investering moet voldoen voordat het als een security gezien mag worden en als zodanig kan reguleren.

De SEC beschouwt een token onder haar bevoegdheid wanneer het gaat om investeerders die hun geld verpanden om een onderneming te financieren. Deze investeerders hebben het doel om winst te maken met behulp van die organisatie.

Eerder zei de SEC dat het de Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, niet als een security beschouwt. Ook Ethereum wordt niet als een security geclassificeerd door de SEC. De SEC richtte zich echter op andere cryptocurrencies, zoals Ripple’s XRP. Het bureau confronteerde de makers van de munt met een rechtszaak van $1,3 miljard in december 2020.

Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, voerde vorig jaar ook aan dat Coinbase mogelijk de wet overtrad door tientallen tokens te vermelden die mogelijk securities waren.

Coinbase slaat terug

Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, stapte naar Twitter om te ontkennen dat de exchange niet-geregistreerde securities vermeldt.

Wij zijn ervan overtuigd dat ons strenge zorgvuldigheidsproces, een proces dat de SEC al heeft beoordeeld, securities van ons platform houdt. Wij kijken ernaar uit om hierover met de SEC in gesprek te gaan

Aldus Grewal.

In een blogpost vorige week zei het in San Francisco gevestigde bedrijf dat er een analyse is over de vraag of een asset als een security kan worden beschouwd. Daarnaast is er de vraag of het rekening houdt met de naleving van de regelgeving en informatie beveiligingsaspecten van de asset.

Coinbase vermeldt geen effecten op zijn platform. Punt.

Zo voegde de blogpost eraan toe.

Eerder zei Coinbase dat het bedrijf een petitie had ingediend bij de SEC om de regelgeving over securities te verbeteren. Volgens het bedrijf roept de petitie de SEC op om een werkbaar regelgevingskader te ontwikkelen voor securities. Daarnaast moeten er formele procedures en een openbaar proces van kennisgeving en commentaar komen. Coinbase beweert dat dit er moet komen in plaats van willekeurige hand te haven of begeleiding aan te bieden die achter gesloten deuren is ontwikkeld.

Exchange nieuws

Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun” Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun”
Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama
Coinbase zet groots in op staking in aanloop naar de Ethereum Merge Coinbase zet groots in op staking in aanloop naar de Ethereum Merge
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten