Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

CEO van Ripple: We zullen de rechtszaak winnen als de wet aan onze kant staat

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Labs, is ervan overtuigd dat dat Ripple de rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC zal gaan winnen.

‘Ripple zal zegevieren’

De CEO van Ripple besprak een aantal crypto-gerelateerde onderwerpen met Axios Fintech Reporter Lucin Shen tijdens Collision 2022. Zo sprak Garlinghouse onder andere over een essentieel onderwerp, de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC).

De Ripple CEO zei dat hij optimistisch is dat het blockchain bedrijf zal zegevieren. Volgens Garlinghouse komt zijn vertrouwen voort uit het feit dat de wet en andere feiten het argument van het bedrijf ondersteunen dat XRP geen security is.

“Ik gok dat Ripple de rechtszaak zal winnen. Ik geloof daarin, niet alleen vanwege de toon van de vragen van de rechter. Ik geloof dit omdat ik weet dat de feiten aan onze kant staan. Ik geloof dit omdat de wet aan onze kant staat.” Aldus Garlinghouse in het interview.

Garlinghouse: Er verandert niets als Ripple de zaak verliest

“De SEC werkt nog altijd hard aan de zaak om ervoor te zorgen dat Ripple’s XRP wordt geclassificeerd als een security. De SEC is massaal overschreden en ze proberen de jurisdictie over iets over te nemen. Ik denk dat ze dit grijze gebied zagen en besloten om naar binnen te gaan.” Zo zei Garlinghouse in het interview.

Shen vroeg Garlinghouse wat er zou gebeuren als Ripple de rechtszaak niet zou winnen. Garlinghouse merkte op dat het bedrijf opereert alsof het de rechtszaak al heeft verloren.

Kort nadat Ripple was aangeklaagd, stopten in de VS gevestigde handelsplatformen de handel in XRP omdat ze vreesden dat de SEC achter hen aan zou komen.

Als Ripple de zaak verliest, verandert er dan iets? Het is een status-quo, Ripple groeit nog steeds heel snel.

– Aldus Garlinghouse

Garlinghouse zei dat de Securities and Exchange Commission alleen controle heeft in de Verenigde Staten, wat een negatieve invloed heeft gehad op de XRP-handel in het land. Ook vertelde hij:

Op dit moment opereert de wereld alsof Ripple de rechtszaak al heeft verloren, terwijl dat niet het geval is.

In de VS gevestigde exchanges, waaronder Coinbase, stopten de ondersteuning van XRP onmiddellijk nadat Ripple was aangeklaad. Hierdoor daalde de prijs van de munt enorm.

De SEC heeft alleen jurisdictie in de Verenigde Staten. In sommige opzichten, als je nadenkt over hoe de wereld nu werkt, is het alsof de zaak al verloren is.

Ontwikkelingen in het voordeel van Ripple

De rechtszaak, die al meer dan een jaar voortduurt, wordt beschouwd als de grootste juridische strijd in de crypto industrie waarbij de SEC is betrokken.

Wekelijks worden er nieuwe ontwikkelingen vrijgegeven die in het voordeel van Ripple vallen. Deze maand boekte Ripple een grote overwinning nadat rechter Sarah Netburn de SEC had bevolen om het concept van de toespraak van William Hinman in 2018 in te leveren.

Het blockchain-bedrijf is van mening dat de concepttoespraak haar kan helpen te bewijzen dat XRP geen security is. De SEC is echter niet bereid om de documenten van Hinman aan Ripple over te dragen, omdat het zich voorbereidt om zich te verzetten tegen het bevel van Magistraat Netburn.

Ripple nieuws

Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten