Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple heeft meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven aan rechtszaak tegen de SEC

De CEO van Ripple (XRP) heeft de financiële kosten bekend gemaakt met betrekking tot de rechtszaak tegen de SEC.

‘De SEC intimideert bedrijven tot schikking’

Garlinghouse zei in een recent interview dat Ripple meer dan $100 miljoen zou hebben uitgegeven aan juridische kosten tegen de tijd dat de rechtszaak is opgelost. Garlinghouse zei het volgende op Consensus 2022 in Austin Texas:

Als dit allemaal achter de rug is, zullen we meer dan $100 miljoen hebben uitgegeven aan juridische kosten in de strijd tegen de SEC. Dit gevecht is niet alleen voor Ripple. Het is voor de hele industrie.

Volgens de CEO van Ripple hebben de kosten van de rechtszaak altijd in het voordeel van de SEC gewerkt.

Garlinghouse stelt dat de SEC rekent op het feit dat de meerderheid van crypto-gerelateerde ondernemingen niet over de financiële middelen beschikt die nodig zijn om een juridische uitdaging tegen de SEC aan te gaan.

De SEC intimideert bedrijven tot een schikking. De reden is dat ze het zich niet kunnen veroorloven om het gevecht aan te gaan.

Aldus Garlinghouse

Dit is waarom Ripple de zaak heeft doorgezet

De CEO van Ripple gaf ook enkele inzichten in waarom het bedrijf besloot om de zaak door te zetten in plaats van te gaan voor een schikking. Volgens hem is deze juridische strijd van cruciaal belang voor de sector als geheel.

Ripple heeft de beslissing genomen om naar de rechter te stappen om de commissie te dwingen duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving voor de opkomende sector.

Hij bespreekt de strategie van de SEC voor de regulering van de opkomende sector. Deze is de laatste jaren sterk onder de loep genomen. Garlinghouse verwees naar de lezing die Bill Hinman in 2018 gaf, waarin hij zei dat Ethereum geen effect is.

Hij benadrukte dat mensen destijds geloofden dat regelzekerheid voor cryptocurrencies uiteindelijk door de SEC zal worden geboden. Deze toespraak werd vier jaar geleden gehouden. Er is sindsdien echter geen verdere wetgeving gekomen.

Er staat veel op het spel

De huidige juridische strijd tussen de SEC en Ripple wordt grotendeels beschouwd als de grootste zaak die ooit heeft plaatsgevonden in de cryptocurrency-industrie.

Als Ripple zou winnen, zou de SEC gedwongen worden om transparantere richtlijnen te geven.

Mocht Ripple verliezen, zal de SEC hoogstwaarschijnlijk doorgaan met het hardhandig aanpakken van cryptocurrency-bedrijven. Zo worden dergelijke bedrijven gedwongen om te schikken in plaats van deel te nemen aan een rechtszaak.

Ripple nieuws

Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten