Ripple bank, xrp, bank
Ripple

SEC toegang geweigerd tot documenten over XRP-transacties

Het proces tegen Ripple Labs gaat verder als Magistraat Rechter Sarah Netburn de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het verzoek om aanvullende ontdekking ontkent.


Toegang geweigerd

Ripple’s verdediging tegen eerlijke kennisgeving, die de SEC tevergeefs heeft proberen te staken, is gebaseerd op de acties van de Amerikaanse SEC en niet op zijn eigen gedrag. Het bedrijf richt zich op het falen van de Commissie om de markt eerlijk op de hoogte te stellen van haar standpunt over de vraag of Ripple’s XRP als effect gekwalificeerd is. 

De rechtbank wijst de gevraagde toegang tot de documenten met betrekking tot Ripple’s XRP transacties. Het gaat om transacties die na de datum van het indienen van de rechtszaak in december vorig jaar. Er wordt echter nog wel ruimte gelaten voor de SEC om de aanvraag te verlengen.

“Als, nadat de partijen deskundigenrapporten hebben uitgewisseld, duidelijk wordt dat de deskundige van Ripple vertrouwde op documenten die, in alle eerlijkheid, vereisen dat de SEC documenten na de klacht beoordeelt, kan de SEC haar aanvraag verlengen.”

Naast de documenten met betrekking tot Ripple’s XRP-transacties, wees de rechtbank ook het verzoek van de SEC af voor documenten met betrekking tot de lobby-inspanningen van Ripple.

“Ripple’s lobby-inspanningen met betrekking tot de status van XRP zijn niet relevant, en elk relevant argument weegt zwaarder dan de productielast”. Zo betoogde de rechter.

Bovendien wees de rechtbank het verzoek van de SEC om een ​​zesde verklaring af als “onrijp”. Deze was bedoeld om “hiaten in de kennis te dekken” die verklaringen van andere getuigen zouden kunnen achterlaten in de SEC-ontdekking. Voor hun zesde verklaring verzocht de SEC om een ​​Ripple “vertegenwoordiger overeenkomstig Rule 30(b)(6)” af te zetten. 

Dit zou een krachtig instrument voor de Commissie kunnen zijn. Die getuige zou namelijk gemachtigd zijn om namens het bedrijf te spreken, in tegenstelling tot andere werknemers die in het proces zijn afgezet. Ten slotte wees de benoemde rechter ook het verzoek van de SEC af om Ripple te gelasten de gegevens van haar General Counsels en Deputy General Counsel te doorzoeken, omdat ze “zeer belastend” waren.


Niet alles werd afgewezen

Een deel van de motie van de SEC werd echter goedgekeurd toen de rechtbank de Commissie het recht verleende om vijf extra verklaringen af ​​te leggen. Hieronder vallen voormalige Ripple-medewerkers Ron Will, Ethan Beard, Phil Rapoport en Ryan Zagone, evenals Christian Gil, mede-oprichter van crypto handelsonderneming en liquiditeitsverschaffer GSR.

Bovendien beval de benoemde rechter Ripple om te zoeken naar responsieve documenten van het voormalige hoofd van regelgevingszaken van het bedrijf, Ryan Zagone, en het hoofd van financiën van het bedrijf, Cameron Kinloch.