Ripple Nieuws

SEC wil ’terabytes’ aan Slack-communicatie van Ripple

De juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) en Ripple gaat nog steeds door. De toezichthouder wil nu toegang tot de interne communicatie van Ripple.


SEC dient nieuwe motie in

Maandag heeft de SEC een motie ingediend bij het zuidelijke district van New York. Het heeft rechter Sarah Netbrun verzocht om Ripple te dwingen om slack-berichten van werknemers te publiceren. Zo kondigde de advocaat van Ripple op Twitter aan.

Volgens de SEC waren Ripple’s eerdere Slack-berichten onvolledig. Hierbij gaf het Ripple uiteindelijk toe dat dit werd veroorzaakt door een “fout in de gegevensverwerking” nadat het “herhaaldelijk had beweerd dat de Slack-berichten volledig waren. De SEC is van mening dat Ripple slechts een klein deel van zijn Slack-berichten heeft verzameld en dat een “enorme hoeveelheid” Slack-gegevens niet is verzameld of doorzocht.

“Ripple’s datafout en weigering om de meeste documenten te produceren, is al zeer nadelig voor de SEC. De SEC heeft onder andere 11 Ripple-getuigen afgezet met behulp van onvolledige gegevens van hun communicatie,” voegde de indiening toe.

Volgens de SEC bevatten de ontbrekende documenten meer dan 1 miljoen berichten die “terabytes aan gegevens” bevatten. Dit bevestigt de getuigenis dat werknemers van Ripple minstens zo vaak communiceerden via Slack als per e-mail. De autoriteit benadrukte dat eerdere Slack-berichten die door Ripple werden gedeeld “uiterst belangrijke informatie hebben opgeleverd” die geen deel uitmaakte van e-mails of andere documenten die door het bedrijf werden verstrekt.

Ripple diende vervolgens een verzoek in om de deadline voor het reageren op de motie van de SEC met betrekking tot de Slack-communicatie te verlengen van donderdag 12 augustus tot maandag 16 augustus. 


SEC-voorzitter wil strengere regels

Jeremy Hogan, een populaire youtube advocaat suggereerde dat de laatste motie van de SEC opnieuw een poging is om te bewijzen dat XRP moet worden behandeld als een security en dus onder de jurisdictie van de commissie valt. 

Vorige week riep SEC-voorzitter Gary Gensler op tot strengere regelgeving om regels voor gedecentraliseerde crypto-exchanges vast te stellen. In reactie hierop voerde Christopher Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission, aan dat cryptoregulering niet onder de jurisdictie van de SEC valt, aangezien cryptocurrencies handelswaren zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten