Bitcoin Nieuws

Sentiment op de Bitcoin futuresmarkt wordt langzaamaan positief

Bitcoin wordt de laatste tijd geconfronteerd met een fluctuerend sentiment. Zodra de koers ook maar een beetje hersteld, duurt het niet lang voordat Bitcoin een volgende dip te verwerken krijgt. Het is dan ook geen verrassing dat het retail-publiek even niet weet wat het met Bitcoin aanmoet. Op de futuresmarkt stijgt de open interesse echter flink, wat aangeeft dat er een groot aantal openstaande contracten voor Bitcoin is.

Positief sentiment

De afgelopen weken zijn de zogenaamde ‘funding rates’, de kosten om contracten door te rollen, consistent onder de middengrens geweest. Dit overlapt vaak met de momenten waarop Bitcoin het moeilijk heeft en het bearish-sentiment prevaleert. Afgelopen week zijn de funding rates echter hersteld en lijkt er een meer bullish sentiment in de markt te sluipen. Tegen het einde van afgelopen week zijn de funding rates voor het eerst in één maand tijd richting neutrale niveaus opgeklommen.

Daarna is Bitcoin, vooral op de dinsdag van de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers, relatief veel van zijn koerswaarde verloren en zijn ook de funding rates weer wat teruggevallen. Toch staan de funding rates nog altijd op een hoger niveau dan voor het herstel van afgelopen vrijdag. Dit laat zien dat er zowel vraag is naar Bitcoin longs als naar shorts.

Short squeeze in aantocht?

De situatie lijkt langzaam maar zeker in de richting van de bulls te vallen, al heeft het herstel van afgelopen week de grotere trend niet veranderd. De funding rates hebben al negen maanden op rij rond het neutrale tot negatieve terrein doorgebracht. Als we puur naar de open interesse kijken, dan lijkt een zogenaamde short squeeze het meest waarschijnlijke scenario. 

We spreken van een short squeeze als veel short sellers op hetzelfde moment uit hun positie gedrukt worden. Wat je dan krijgt is dat zij allemaal tegelijk Bitcoin moeten kopen, waardoor de koers nog verder omhoogschiet. Dat kunnen we best weer even gebruike na de ellende van afgelopen week.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten