Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers daalt met 10% door torenhoge inflatie

De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 10 procent gedaald, waardoor het grootste deel van de winsten die de munt eerder behaalde teniet zijn gedaan.

Bitcoin krijgt het zwaar te verduren

Bitcoin, de grootste cryptomuny ter wereld is in de afgelopen 24 uur meer dan 10,5 procent van zijn waarde verloren. Door deze koersval is een groot deel van de winsten die het eerder deze week behaalde teniet gedaan.

De koersval vond plaats vlak na de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers van Augustus. De meeste analisten dachten dat de inflatie in Amerika rond de 8,1% zou liggen, maar het echte cijfer bleek 0,2 procent hoger dan verwacht en kwam dus uit op 8,3 procent.

De Bitcoin koers reageerde direct, en zeer negatief, op de bekendmaking van de inflatiecijfers. In enkele minuten tijd verloor de grootste cryptomunt meer dan 1000 dollar aan waarde. Even later daalde de koers zelfs nog verder tot een dieptepunt van 20.062 dollar.

Bitcoin koers 14 september
Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De meeste analisten zijn het er dus over eens. de reden van de plotselinge Bitcoin koersval is de alsmaar stijgende inflatie. Dit terwijl BTC juist ontwikkeld is om zijn gebruikers te beschermen tegen gebruikers. Volgens de miljardair Tyler Winklevoss is dit slechts een teken dat de Bitcoin zich nog in een vroeg stadium bevindt. Vroeg of laat zal de digitale valuta wel degelijk dienen als een afdekking tegen inflatie.

De hele cryptomarkt kleurt rood

Het is niet alleen de Bitcoin die het zwaar te verduren heeft. Eigenlijk de hele cryptomarkt kleurt vandaag donkerrood. Zo heeft Ethereum meer dan 4 procent van zijn waarde verloren, heeft Solana zo’n 9 procent moeten inleveren en is de Luna koers met 30 procent gedaald.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten