Altcoin Nieuws

Luna & Luna Classic koers crashen na arrestatiebevel Do Kwon

Zoals Newsbit eerder vandaag meldde heeft de rechtbank in de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul, een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Do Kown, de oprichter van TerraForm Labs. Dit heeft ervoor gezorgd dat zowel de Luna Classic als de Luna koers met respectievelijk 21 procent en 36 procent zijn gedaald.

De ineenstorting van Terra

Volgens een rapport van Bloomberg wil de politie in Seoul zowel Do Kwon als vijf andere mensen oppakken. Dit omdat ze gezocht worden wegens het overtreden van de zogenaamde ‘Capital Market Act’.

Het arrestatie bevel komt zo’n vijf maanden nadat het Terra ecosysteem ineenstortte en er zo’n 40 miljard dollar aan kapitaal in rook opging. De stablecoin van het project verloor de koppeling met de dollar waardoor zowel de UST stablecoin als de bijbehorende Luna token bijna al hun waarde verloren.

Deze ineenstorting was een dramatische gebeurtenis voor zowel investeerders als een groot aantal bedrijven in de cryptowereld. Toonaangevende DeFi-kredietverstrekkers zoals Celsius en Three Arrow Capital kregen te maken met een liquiditeitscrisis waardoor ze hun faillissement moesten aanvragen.

Een grootschalig onderzoek

Dit is niet de eerste keer dat Do Kwon op de radar staat van de Koreaanse autoriteiten. Na de crash van Terra startte het Joint Financial and Securities Crime Investigation Team van het land een onderzoek naar ‘fraude’ rondom de UST en LUNA crash. Volgens rapporten heeft de politie huiszoekingen uitgevoerd bij meer dan 15 panden en bij talloze Terra-managers.

Do Kwon woont op dit moment niet in Zuid-Korea en hij vertelde in een interview dat hij ook niet van plan is terug te keren naar het land. Hij zei echter wel dat hij meewerkte met het politie onderzoek.

Do Kwon en de vijf andere personen die op dit moment gezocht worden door de politie bevinden zich naar verluid in Singapore. Als Do Kwon en de medewerkers niet meewerken en terug komen naar Zuid-Korea kan de rechtbank een uitleveringsverzoek indienen.

Luna en Luna Classic koers crashen

De Luna Classic en de Luna koers stegen de afgelopen week flink, maar van die enorme winsten blijft steeds minder over. Het nieuws dat Do Kwon en vijf medewerkers gezocht worden straalt natuurlijk niet goed af op de projecten. Zeker niet op Luna, waar Do Kwon nog altijd de leider van is.

De Luna Classic koers is in de afgelopen 24 uur met zo’n 22 procent gedaald. De Luna koers is in een dag tijd zelfs meer dan 35 procent van zijn waarde verloren.

Altcoin nieuws

200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen 200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten