Bitcoin Nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers plotseling met 6,5% is gedaald

De Bitcoin koers is vanmiddag plotseling met meer dan 6 procent gedaald. De koersval vond nadat het inflatie rapport uit Amerika gepubliceerd werd. Deze was slechter dan verwacht.

De inflatie is in augustus namelijk weer met 0,1 procent gestegen. Dit terwijl analisten hadden verwacht dat de inflatie juist met 0,1 procent zou dalen. Hoewel de gasprijzen sterk zijn gedaald met ongeveer 10%, werd deze gecompenseerd door stijgende prijzen voor onderdak, medische zorg en voedsel.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Een hoge inflatie is een slecht teken voor risicovolle investeringen zoals crypto en aandelen. Het betekent namelijk dat de centrale bank meer inspanningen moet verrichten om de inflatie te bedwingen en de kans groot is dat ze dus weer de rente zullen verhogen. Sommige analisten verwachten nu zelfs dat de Federal Reserve de rente met een enorme 100 basispunten (1%) wil gaan verhogen. Veruit de meeste analisten verwachten echter dat de rente met 75 basispunten verhoogd zal worden.

De laatste inflatiegegevens hebben roet in het eten gegooid voor alle handelaren die hadden verwacht dat de Bitcoin koers in september eindelijk zou beginnen te herstellen. Even leek BTC een gooi te doen naar het $23.000, maar door de koersval van vandaag lijkt dit niveau weer ver weg.

Bitcoin is trouwens niet de enige cryptomunt die zwaar te lijden heeft onder de nieuwe inflatie gegevens. Ook Ethereum heeft 5,2 procent verloren en Cardano en Solana verliezen beide zo’n 5,6 procent.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten