Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Bitcoin koers daalt na bekendmaking Amerikaanse inflatiecijfers

De Bitcoin koers is vandaag met 5 procent gedaald. De koersval vind plaats nu de Amerikaanse inflatie cijfers van augustus bekend zijn gemaakt.

“Serieuze” whales presenteren nieuwe BTC-prijshindernis

Eerder vandaag steeg de Bitcoin koers nog tot 22.800, maar dit positieve sentiment hield niet lang stand. De BTC koers valt namelijk plotseling hard naar beneden waardoor de prijs op het moment van schrijven rond de 21.449 dollar ligt.

Eerder probeerde de bulls dus nog om de weerstand rond de $22.780 te doorbreken, maar dat lijkt toch bijzonder lastig te zijn.

“Het nieuwe gebied om in de gaten te houden: $22.780 – $23.400”, zo vertelde de analisten van Whalemap op Twitter.

Ook de bekende crypto analist ‘Crypto Ed’ verwacht dat er een correctie plaats zal vinden. Hij verwacht dat de koers een prijs van $20.800 zal gaan opzoeken.

Bekendmaking inflatiecijfers in de VS

Vandaag verwachtten veel analisten sowieso al veel volatiliteit. Dit omdat vandaag de Amerikaanse inflatie cijfers van augustus bekend gemaakt zouden worden.

Deze cijfers zijn inmiddels bekend en het is geen goed nieuws voor beleggers. De inflatie is weer met 0,1 procent gestegen. Dit terwijl de meeste analisten hadden verwacht dat de inflatie met 0,1 procent afgenomen zou zijn. Door de nieuwe stijging ligt de inflatie in Amerika op 8,3 procent.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving