Cryptocurrency

Cryptocurrency

Shenzhen wil 10 miljoen digitale Yuan’s verdelen over inwoners

In de Zuid-Chinese provincie Guangdong, Shenzhen, is van plan om 10 miljoen Yuan (circa €1.27 miljoen) verdelen over zijn inwoners. Dit zal gebeuren in de vorm van een digitale valuta, in dit geval de digitale Yuan. Hierdoor wil de provincie het gebruik ervan een boost geven.


50.000 keer kans om te winnen

Online zal er een trekking worden gehouden waarin diverse pakketten met de digitale yuan worden weggegeven. Hiervoor moet iedere inwoner die hier aan mee wil doen zich aanmelden via een online formulier. Vervolgens wordt op 12 oktober de pakketten verstuurd naar de individuele wallets van de winnaars.

In zijn totaliteit zullen 50.000 pakketten worden uitgedeeld, die ieder 200 digitale yuan bevatten. Het is echter nog niet bekend hoeveel man er in totaal zullen meedoen, waardoor het lastig wordt om de winkans te berekenen.

Inmiddels accepteren al ruim 3.300 winkels in het Luohu-district de digitale munt. Verwacht wordt dat op een zeer korte termijn nog meer winkels zullen volgen.


Grootschalige test succesvol

Eerder werd de digitale yuan al grootschalig getest in de provincie. Dit bleek erg succesvol te zijn. Tijdens de test zijn naar verluidt ruim 3 miljoen transacties succesvol uitgevoerd. Gedurende dit onderzoek werd ook gekeken naar diverse use cases voor de nieuwe digitale valuta. In zijn totaliteit zijn er ruim 6.700 use cases geregistreerd, met betrekking op veel gebieden, waaronder factuurbetalingen, transportdiensten en overheidsdiensten. Hier wordt nu uitgebreid naar gekeken door het ontwikkelingsteam.


Ontwikkeling digitale yuan

Sinds 2014 is in China al de ontwikkeling voor een digitale versie van de lokale valuta (de yuan) gaande. In de laatste jaren is de ontwikkeling hiervan aanzienlijk versneld. Dit lijkt nu de vruchten af te werpen na de succesvolle tests. Verwacht wordt dat nog enkele tests worden uitgevoerd voordat de officiële lancering van start gaat.

In 2022 worden de Olympische Winterspelen in het land georganiseerd. Verwacht wordt dat zij dit als deadline gebruiken om zo een nog groter publiek te kunnen introduceren aan hun digitale yuan.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten