Shiba Inu, SHIB
Shiba inu

SHIB Klaar voor Enorme Sprong? De Verklaring Achter de Stijgende Shiba Inu Koers

Als we de data van Santiment mogen geloven, dan zou Shiba Inu binnenkort weleens aan een koersexplosie kunnen beginnen. Het volume van de sociale activiteit met Shiba Inu als hoofdonderwerp is de afgelopen dagen met 65 procent gestegen en dat kan zich volgens Santiment vertalen in een hogere koers. De analisten van het platform waarschuwen echter ook voor mogelijke correcties.

Shiba Inu in de schijnwerpers

De interesse van investeerders heeft recentelijk een verschuiving ondergaan ten gunste van stablecoins, waarbij Shiba Inu prominent naar voren komt als een van de voornaamste begunstigden van deze tendens. Deze verschuiving heeft met name een duidelijke invloed gehad op de koersontwikkeling van SHIB.

Shiba Inu heeft recentelijk aanzienlijke aandacht gekregen, hetgeen blijkt uit haar prestaties. Het volume van sociale activiteit is de afgelopen dagen met een aanzienlijke 65% toegenomen. Dit fenomeen doet zich voor op een tijdstip waarop de meest vooraanstaande altcoins moeite ondervinden om een positief koersmomentum te handhaven.

De impact van deze hernieuwde belangstelling wordt vooral duidelijk in de koersbewegingen. Opmerkelijk is de prestatie van SHIB in de afgelopen zeven dagen, waarin de waarde met meer dan 20% is gestegen. Dit presteert het actief ondanks de uitdagingen waarmee de meeste vooraanstaande cryptomunten momenteel kampen, gekenmerkt door een zwak momentum.

Katalysator voor SHIB’s opwaartse beweging

Het lijkt geen toevalligheid dat SHIB op dit moment een opwaartse beweging doormaakt. Na een grondige analyse blijkt dat deze rally hoogstwaarschijnlijk verband houdt met hernieuwde opwinding over Shibarium. Recente berichten bevestigen dat Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, heeft aangegeven te streven naar een lancering eind augustus.

De anticipatie rond de lancering van Shibarium wordt gevoed door het feit dat het de eigen blockchain van SHIB zal worden. De Shiba Inu-gemeenschap koestert hoge verwachtingen van dit netwerk, dat naar hun overtuiging een aanzienlijke stimulans kan vormen voor de verdere ontwikkeling van de cryptocurrency. Het wordt verwacht dat dit netwerk aanzienlijk meer functionaliteit zal bieden voor SHIB, wat de hoge mate van verwachtingen verklaart.

Of SHIB haar opwaartse koers kan vasthouden of wellicht onder druk van deze verwachtingen zal dalen, hangt in belangrijke mate af van haar vermogen om het positieve koersmomentum te handhaven. In deze context spelen bepaalde on-chain bevindingen een cruciale rol. Het aanbod bij belangrijke adressen van SHIB is opvallend lager dan aan het begin van augustus.

Daarnaast heeft de gerealiseerde marktkapitalisatie van SHIB onlangs een maandelijkse piek bereikt, namelijk $376,56 miljoen na de huidige rally. Met andere woorden, het is nu aanzienlijk kostbaarder om SHIB te verwerven dan ongeveer vier weken geleden. Dit zou het huidige prijsniveau minder aantrekkelijk kunnen maken voor potentiële kopers, wat hen wellicht aanmoedigt om te anticiperen op een mogelijke prijscorrectie.

Een bekend patroon is dat cryptoprijzen vaak stijgen in aanloop naar belangrijke ontwikkelingen. Dit is eveneens merkbaar bij de naderende lancering van Shibarium, die een aanzienlijke stap voorwaarts vertegenwoordigt voor de bredere Shiba Inu-gemeenschap.

Het is echter van belang te benadrukken dat dergelijke netwerk gerelateerde ontwikkelingen niet per se altijd positieve uitkomsten met zich meebrengen. Hierdoor moeten houders van SHIB alert blijven op mogelijke verkoopdruk, die potentieel een deel van de recente winsten teniet zou kunnen doen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC