Shiba inu, Dogecoin
Dogecoin, Shiba inu

Shiba Inu Koers Stijgt, Zal Dogecoin Volgen?

Een gerenommeerde cryptoanalist signaleert op Twitter een boeiende trend: Dogecoin (DOGE) lijkt klaar voor een aanzienlijke prijsstijging. Uit historische trends blijkt dat DOGE vaak in de voetsporen treedt van Shiba Inu (SHIB). Maar terwijl SHIB onlangs een krachtige opleving ervoer, heeft DOGE nog geen vergelijkbare opmars laten zien. De verwachting is dat DOGE deze opwaartse beweging van SHIB spoedig zou kunnen nabootsen, met een mogelijke stijging tot wel 10%.

SHIB en DOGE, beide toonaangevende memecoins met volatiele prijzen, trekken volop de aandacht van traders. Analist Ali belichtte op platform X de opmerkelijke synchroniciteit tussen hun prijsbewegingen. Om het in perspectief te plaatsen: terwijl SHIB de afgelopen week een indrukwekkende stijging van 18,7% realiseerde, steeg DOGE met een bescheiden 1,7%.

Dogecoin loopt achter op Shiba Inu koers 

De bijgevoegde grafiek illustreert duidelijk de prestaties van beide memecoins over de afgelopen maanden. De SHIB’s koers wordt in rood weergegeven, terwijl de DOGE koers in het geel verschijnt. Van januari tot maart bewogen hun prijzen parallel aan elkaar.

Toch toont Shiba Inu meer prijsvolatiliteit. Vanaf april volgen hun prijsbewegingen elkaar nauwgezet. Echter, recentelijk zien we een opvallende afwijking waarbij SHIB DOGE overtreft. Historisch gezien delen de munten een correlatiecoëfficiënt van 0,74, waarbij 1 een perfecte overeenstemming van prijsbewegingen aangeeft. Gezien deze sterke correlatie, voorspellen analisten dat DOGE binnenkort een stijging tot wel 10% kan zien.

Prijsvergelijking tussen Shiba Inu en Dogecoin
Prijsvergelijking tussen Shiba Inu en Dogecoin – TradingView

Lancering van Shibarium dichtbij

Een potentiële verklaring voor de uiteenlopende prijstrends is de introductie van Shibarium, een layer 2 protocol binnen het Shiba Inu netwerk. Deze optimalisatie, gepland voor lancering tussen 13 en 17 augustus, belooft transacties op het hoofdnetwerk efficiënter te maken. Door de naderende implementatie van deze significante upgrade, groeit de hype rond SHIB. Dit kan wellicht het uiteenlopen van de prijs tussen de twee prominente memecoins verklaren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?