Persbericht

Newsbit 11-09-2022 10:03 leestijd 3 - 6 min

Shiba-holders burnen 100 miljoen tokens – Zijn automatische burns van Tamadoge beter?

Op 24 april van dit jaar lanceerde Shiba Inu een eigen ‘SHIB Burn Portal’, een portaal waar crypto-investeerders hun Shiba Inu tokens konden burnen. Bij het burnen van crypto verstuur je tokens naar een adres waar verder niemand bij kan om de munten er weer af te halen. 

Door munten te burnen zullen er steeds minder tokens in omloop zijn, dit houdt in dat de munt deflatoir is. Denk bijvoorbeeld aan de Euro; als de ECB (Europese Centrale Bank) het nodig vindt, wordt er geld bijgedrukt, er is dus geen limiet aan het aantal euro’s dat op de markt is, waardoor er inflatie plaatsvindt. 

Bij cryptomunten wordt vaak op het begin van het project een aantal munten gekozen, zo komen er van Bitcoin maximaal 21 miljoen munten beschikbaar. Shiba Inu had op het begin 1 biljard tokens (1 met 15 nullen).

Hiervan zijn er bij de lancering 410 biljoen munten direct geburnd door ze te versturen naar Vitalik Buterin, de oorspronkelijke ontwikkelaar van Ethereum. Dit werd gedaan in de gedachte dat hij ze vast zou houden en er nooit iets mee zou doen. 

Dit kwam het netwerk op veel kritiek te staan en dat bleek terecht, Buterin bleek geenszins van plan om niks met de tokens te doen. Toen corona uitbrak in India stuurde hij de helft van zijn Shiba Inu tokens naar het India Covid Relief Fund. 

Nieuwe burn portaal voor individuen

Nadat op het begin bijna de helft van het netwerk geburnd werd, zijn er vervolgens geen munten meer verdwenen. Tot afgelopen april; toen Shiba met een eigen Shiba Burn portaal kwam die investeerders een passief inkomen beloofd in ruil voor het burnen van hun eigen Shiba Inu tokens. 

Iedereen die Shiba tokens op deze manier uit de roulatie haalt, krijgt daarvoor in plaats RYOSHI tokens, een ERC-20 token. Je ontvangt eerst burntSHIB tokens en op basis van die tokens worden transactiekosten van het RYOSHI netwerk verdeeld. 

Zolang je deze burnt SHIB tokens hebt, waar je verder ook niets mee kan, krijg je dus een beloning in de vorm van RYOSHI tokens. Dit wordt vooral interessant als het RYOSHI netwerk het beter gaat doen doordat er meer transacties zijn en de prijs stijgt. 

Het werkt overigens al wel; er worden grote aantallen Shiba Inu op deze manier uit het netwerk gehaald. Zo werden alleen al in de afgelopen 24 uur meer dan 200 miljoen SHIB tokens geburnd.

Dat klinkt als veel, maar heeft een waarde van zo’n €2.500,- terwijl de marktwaarde van alle tokens op dit moment meer dan 7 miljard euro is. Of het systeem echt gaat werken is dus nog maar de vraag, maar een interessant idee is het zeker. 

Is automatisch burnen niet beter?

Voor crypto projecten die zichzelf ook graag een deflatoir karakter aan willen meten is het automatisch burnen van tokens misschien een beter idee. Een cryptomunt kan bijvoorbeeld bij elke transactie een gedeelte burnen, of op de manier zoals de nieuwe cryptomunt Tamadoge het aanpakt. 

Zij hebben er voor gekozen om 5% van alle tokens die uitgegeven worden in de Petstore, een winkel waar je items kan kopen voor de Metaverse van Tamadoge, te burnen. Hierdoor worden er automatisch munten geburnd en zullen er op een meer stabiele wijze minder munten beschikbaar zijn. 

Het effect van het burnen op de prijs van Shiba Inu lijkt echter wel aanwezig te zijn nu er steeds meer Shiba Inu geburnd wordt. Doordat het in het nieuws komt, lijken investeerders er meer over te horen en stijgt de prijs doordat er meer interesse is in de munt. 

Uiteindelijk zal het effect bij een munt als Tamadoge meer moeten komen van een verandering in vraag en aanbod. Langzaamaan zullen er minder munten aangeboden worden en als de vraag dan gelijk blijft, kunnen de mensen die TAMA-tokens aanbieden een hogere prijs vragen. 

>>>Nu naar de Tamadoge presale<<<

Wat is Tamadoge?

Het voorbeeld dat we zojuist gaven, is om meerdere redenen een interessante munt om te onderzoeken. De cryptomunt is namelijk nog erg nieuw en alleen verkrijgbaar in een presale, hierdoor komen er nog veel ontwikkelingen aan die allemaal een prijsstijging met zich mee kunnen brengen. 

Tamadoge is een cryptomunt met eigen Play-to-Earn games en een Metaverse waarin je jouw eigen Tamadoge krijgt, een NFT met daarin je eigen huisdier. Deze Tamadoge moet je vervolgens opvoeden door ze te eten te geven en dingen te leren. Uiteindelijk kun je er mee strijden tegen andere Tamadoges om er TAMA-tokens aan te verdienen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten