Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Shiba Inu blijft social media domineren, maar ondanks dat daalt de prijs

Shiba Inu is nog steeds ongekend populair onder crypto investeerders. De populariteit heeft de neerwaartse trend echter niet tegen kunnen houden. De SHIB prijs is met bijna dan 50% gedaald vanaf zijn hoogste punt ooit, waardoor de token nu wordt verhandeld rond de $0,000050. De prijs-hype is dus afgenomen, maar de social media statistieken lijken een heel ander beeld te tonen.


Shiba Inu is de onbetwiste koning van Twitter

Shiba Inu heeft de sociale media de afgelopen weken gedomineerd. Sinds de enorme prijsrally in gang was gezet is de interesse rondom de token hard gegroeid en dat was terug te zien op Twitter en Facebook. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder dat SHIB trending is en het meest opvallende is dat het, ondanks dat de SHIB prijs in oktober al een daling begon te laten zien, het veruit de meest populaire crypto was op social media.

Shiba Inu is nog altijd de meest besproken cryptomunt op Twitter, zo blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau ICO Analytics. Meer dan 22 procent van de discussies rondom crypto ging over SHIB. Dat is een enorm volume, zeker in vergelijking met Dogecoin, dat in ‘slechts’ 4,8% van de discussies werd benoemd.

Shiba Inu haalde zelfs Bitcoin en Ethereum in qua social media volume. Bitcoin en Ethereum werden namelijk in 7,2 procent en 8,1 procent van de discussies genoemd. Dat maakt SHIB dus de onbetwiste koning van Twitter.


Gaat Robinhood Shiba Inu toevoegen?

De petitie om Robinhood Shiba Inu toe te laten voegen aan het platform is ook ongekend populair. In een paar maanden tijd heeft het al meer dan 520.000 handtekeningen verzameld. Dit aantal zou genoeg zijn om de aandacht van elk bedrijf te krijgen en dat is gelukt. Robinhood heeft de SHIB-community luid en duidelijk gehoord. Maar het is nog altijd de vraag of het handelsplatform de token toe gaat voegen.

Er was veel hoop onder Shiba Inu investeerders dat de token inderdaad toegevoegd zou gaan worden nadat Robinhood een enquête had uitgestuurd om zijn gebruikers te polsen met de vraag welke cryptocurrencies ze hadden gekocht. Hierbij werd Shiba Inu aan de lijst werd toegevoegd. Velen zagen dit als een teken dat het bedrijf zich klaarmaakte om de meme-coin op de lijst te zetten. Dit blijkt echter minder makkelijk dan gedacht.

De COO van Robinhood, genaamd Christine Browne, vertelde namelijk dat het platform uiterst voorzichtig is met het toevoegen van volatiele tokens op zijn platform. Dit omdat dit soort munten gevaarlijk kunnen zijn voor gebruikers van het platform. Ook vertelde ze dat het zelfs in strijd zou kunnen zijn met de regelgeving om alle tokens zomaar te listen.

“Onze strategie is een beetje anders dan veel van de andere spelers die er zijn die gewoon racen om zo veel mogelijk crypto’s toe te voegen. Wij denken dat de winst die we op korte termijn zouden kunnen behalen, niet de afweging op lange termijn voor onze gebruikers waard is.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten