Tamadoge (DOGE)
Shiba inu

Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%

De burn rate van het Shiba Inu (SHIB) netwerk heeft afgelopen donderdag een significante stijging laten zien. Uit gegevens van Shibburn, de officiële burn tracker van het netwerk, blijkt dat dit aantal met maar liefst 627% is toegenomen.

Verbrandingsproces van SHIB Tokens

De term burn rate heeft in de context van cryptocurrency betrekking op het proces waarbij tokens of munten doelbewust worden vernietigd of ‘verbrand’, met als doel het totale aanbod te verminderen. SHIB-tokens worden verbrand door actieve deelname aan layer-2 Shibarium en zijn direct gerelateerd aan transactieactiviteiten op het platform.

Ondanks dat de transactiekosten op dit moment aan de lage kant zijn, kunnen deze stijgen naarmate het platformverkeer toeneemt, wat kan resulteren in een verhoogde verbranding van Shiba Inu tokens. Een stijgende burnrate kan effect hebben op de prijs van de cryptocurrency: een verminderd aanbod kan vaak leiden tot een verhoogde vraag en daarmee een potentiële prijsstijging.

Ter illustratie van de toename in het verbranden van tokens: alleen al afgelopen donderdag werden er meer dan 194 miljoen tokens vernietigd. Als we dit vergelijken, in de hele voorgaande week was dit aantal meer dan 653 miljoen tokens. Opvallend was een specifieke transactie waarbij in één keer 137 miljoen SHIB tokens werden verbrand.

Success Shibarium

De toename van de burnrate is grotendeels te wijten aan het succes van Shibarium. Sinds de introductie in augustus is dit layer-2 netwerk veelvuldig besproken. Hoewel aanvankelijke problemen gebruikers belemmerden hun cryptovaluta terug te trekken, telt het platform nu bijna 1,25 miljoen adressen en 3 miljoen transacties.

Recentelijk duiden de gegevens echter op een afname in zowel groei als activiteit. Na een piek op 24 augustus met 6.000 nieuwe registraties, is het dagelijkse gemiddelde gedaald tot slechts 75 nieuwe adressen. Een afname in activiteit kan daarmee ook leiden tot een vermindering van de burnrate.

Tegenvallende koers

Ondanks de positieve ontwikkelingen binnen het Shiba Inu-netwerk, reflecteert de prijs van SHIB dit nog niet. De digitale munt handelt momenteel op een van de laagste waarderingen van het jaar, met een prijs van $0,00000735. Deze koers is zelfs lager dan tijdens de crash van de crypto-exchange FTX.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

350 miljard Shiba Inu coins weggehaald van Binance, SHIB-prijs stijgt 10%
Binance verplaatst 153 miljard Shiba Inu tokens, wat is er aan de hand?
3 Belangrijke redenen om te investeren in Shiba Inu
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard