Shiba inu Nieuws

Shiba Inu investeerders blijven zitten, ondanks tijdelijke koersval

Shiba Inu staat over de gehele week gemeten met ruim 4 procent in het rood, maar dat lijkt de gemeenschap weinig te deren. De tweede episode van de Amerikaanse bankencrisis heeft de koers in de afgelopen 24 uur in ieder geval weer van een opleving voorzien. Steeds meer Shiba Inu tokens komen in handen van lange termijn investeerders en dat biedt de gemeenschap hoop voor de toekomst.

Lange termijn investeerders

Net als Dogecoin is Shiba Inu begonnen als een grap. Met de huidige market cap van 6,18 miljard dollar is het echter lastig om het project te blijven bestempelen als iets wat we niet serieus moeten nemen. Zeker niet als je bedenkt dat ook Dogecoin met 11,25 miljard dollar een gigantische marktwaarde met zich meedraagt.

Het lijkt erop dat memecoins een fenomeen zijn waar veel mensen zich goed bij voelen. In het geval van Shiba Inu komen er ook steeds meer interessante toepassingen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Shibarium, waarmee het straks mogelijk is om smart contracts te gebruiken met Shiba Inu.

Dat steeds meer mensen vertrouwen hebben in de lange termijn als het om Shiba Inu gaat, blijkt wel uit de bovenstaande grafiek. Steeds meer tokens komen in wallets terecht van mensen die deze één jaar op langer bewaren.

Met andere woorden, het HODL-leger van Shiba Inu blijft groeien. Ook de daling van de afgelopen week, die de koers tot wel 10 procent omlaag drukte, lijkt daar geen verandering in te brengen. Het aantal SHIB in handen van traders neemt af en hodlers blijven de token aan hun wallet toevoegen.

Geen garanties

Dat neemt niet weg dat we Shiba Inu zeker niet in hetzelfde rijtje als Bitcoin kunnen plaatsen. Bitcoin is door Satoshi Nakamoto ontworpen als een reactie op het traditionele financiële systeem.

Shiba Inu is eerder een reactie op de vele altcoins die op basis van de technologie van Bitcoin ontwikkeld zijn. Het is nu eenmaal super eenvoudig om de code van Bitcoin te kopiëren en daar een eigen draai aan te geven.

Inmiddels zijn er miljoenen verschillende tokens op de markt, maar er zijn er maar weinig zo succesvol als Shiba Inu. Dat biedt natuurlijk geen enkele garantie voor de toekomst, maar vooralsnog lijkt de memecoin zich aardig sterk te houden temidden van het geweld in deze industrie.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu community vernietigd meer Tokens: Hoe dit de SHIB Prijs kan helpen
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
ShibaSwap 2.0 in ontwikkeling: Een revolutionaire upgrade voor het Shiba Inu ecosysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen