Shiba inu Nieuws

Shiba Inu koers volgt DOGE en stijgt met 30 procent

De Dogecoin koers is vandaag met meer dan 50 procent gestegen en ook de Shiba Inu koers vliegt plotseling de lucht in. De SHIB koers is in de afgelopen 24 uur namelijk met bijna 30 procent gestegen. De twee memecoins zijn daarmee veruit de best presterende cryptomunten van vandaag.

Waarom stijgen de Dogecoin en Shiba Inu koers?

Eerder vandaag schreef Newsbit al een artikel over de indrukwekkende prijsstijging van de Dogecoin. Hierin beschreven we dat de DOGE koers begon te stijgen na het nieuws naar buiten kwam dat Elon Musk Twitter over had genomen. Musk wordt gezien als een groot fan van de memecoin en volgens velen zou dit dan ook betekenen dat hij Dogecoin betalingen toe zal gaan voegen op Twitter. Dit heeft het sentiment rondom de munt extreem positief beïnvloed en ook Shiba Inu profiteert hiervan. Sommigen speculeren namelijk dat SHIB in de voetsporen kan treden van DOGE. Als de miljardair de munten daadwerkelijk toe gaat voegen op het platform zou het een enorme koersstijging kunnen veroorzaken.

De SHIB grafiek

SHIB heeft de afgelopen tijd moeite gehad om haar bullish momentum te herwinnen, maar daar is vandaag verandering in gekomen. De SHIB prijs bereikte eerder vandaag even een hoogtepunt van $0,00001520, wat meer dan 30 procent hoger is dan een dag geleden. De koers is sindsdien iets gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 SHIB token rond de $0,00001403. Dat is echter nog altijd 23 procent hoger dan een dag geleden en bijna 40 procent hoger dan een week geleden.

SHIB koers
SHIB koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De vraag die iedereen zich nu stelt is natuurlijk hoever de koers nog kan stijgen. Voor nu lijkt er een kleine weerstand te liggen rond het $0,00001500 gebied. Als de munt hierboven weet te komen zal het pas weer weerstand tegenkomen rond de $0,00002000. Dit is dan ook een realistisch korte termijn doel volgens verschillende analisten.

Belangrijk is wel om in je achterhoofd te houden dat de prijsstijging van vandaag gebaseerd is op geruchten en hype. Dit zorgt ervoor dat de prijzen op het moment zeer volatiel zijn en de prijs ook zomaar naar onder kan duiken als de gekte rondom de Twitter deal afneemt.

Shiba Inu nieuws

Nieuwe whale ontvangt 138 miljard Shiba Inu vanuit één wallet
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
American Air en Air Canada accepteren Shiba Inu als betaalmiddel
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten