Shiba inu, SHIB
Shiba inu

Shiba Inu manager vertelt waarom Shibarium extreem populair kan worden

De marketingmanager van Shiba Inu (SHIB) heeft via socialmediaplatform X aangekondigd dat Shibarium, het layer-2 protocol van het netwerk, potentieel kan uitgroeien tot een van de populairste blockchains. Lucie gelooft dat Shibarium vanwege zijn sterke community zelfs een plek in de top 5 van meest gebruikte netwerken kan veroveren.

Wat is Shibarium?

Shibarium is een zogenaamd layer-2 protocol ontwikkeld voor het Shiba Inu (SHIB) netwerk, bedoeld om de schaalbaarheid en snelheid van transacties te verbeteren zonder in te boeten op veiligheid. Het functioneert bovenop de bestaande blockchain van Shiba Inu, waardoor het goedkoper en sneller wordt om transacties uit te voeren.

Dit maakt het bijzonder geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van micropayments tot gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi), en ondersteunt zo de visie van Shiba Inu om een veelzijdiger en toegankelijker ecosysteem te creëren. Het layer-2 protocol bestaat nog niet heel lang, het ging live in augustus van vorig jaar.

Shibarium als top 5 blockchain

Om Shibarium te positioneren als een van de toonaangevende netwerken, is aanzienlijke groei vereist. Ter vergelijking, het Ethereum (ETH) netwerk heeft dagelijks meer dan een half miljoen actieve gebruikers, terwijl Solana (SOL) zelfs meer dan een miljoen actieve gebruikers registreert. Cardano (ADA), daarentegen, telt dagelijks ongeveer 40.000 actieve wallets, wat aanzienlijk minder is.

Momenteel registreert Shibarium gemiddeld slechts 660 actieve adressen per dag, wat ver achterblijft bij de cijfers van de grootste cryptocurrency projecten.

Echter, in december van het vorige jaar zag Shibarium een piek in activiteit met bijna 10.000 actieve gebruikers op een enkele dag, een aantal dat meer in lijn ligt met projecten zoals Cardano. Voor Shibarium om zich te meten met de grootste blockchainprojecten, is het cruciaal dat het netwerk consistent hoge activiteitsniveaus weet te handhaven.

Shibarium ontwikkelt door

Lucie benadrukt echter dat het Shibarium-netwerk zich in een snelle groeifase bevindt. Ontwikkelaars binnen het Shiba Inu-ecosysteem zetten zich onvermoeibaar in om nieuwe functionaliteiten en verbeteringen te implementeren.

Dergelijke inspanningen kunnen nieuwe gebruikers aantrekken en potentieel de vraag naar de onderliggende tokens, waaronder SHIB, aanzienlijk verhogen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Shiba Inu of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Crypto-analist voorspelt: Shiba Inu klaar voor 60% prijsstijging
ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?