shiba inu
Shiba inu

Shiba Inu is een van de best presterende cryptmunten van 2024 – Dit is waarom

Iedereen heeft het natuurlijk over Bitcoin vanwege de Spot Bitcoin ETFs, maar wist jij dat Shiba Inu in 2024 beter presteerde dan de grootste munt van de markt?

Waar Bitcoin het moet doen met een stijging van ongeveer 62 procent, mag Shiba Inu zich bogen op de indrukwekkende stijging van 145 procent.

Op zijn absolute top in 2024 stond de memecoin zelfs op een rendement van 246 procent voor de eerste twee maanden van dit jaar.

Waarom is Shiba Inu zo bullish?

De reden voor de enorme stijgingen van Shiba Inu lijkt in de adoptie van Shibarium te liggen door de enthousiaste gemeenschap. Shibarium is een Ethereum layer-2 blockchain die gelanceerd werd door het ecosysteem van de memecoin in augustus 2023.

Ondanks wat problemen in de beginfase begint Shibarium nu echt tractie te krijgen. Zo heeft het onder andere een integratie met het crypto-platform Gate.io.

ShibariumScan data laat zien dat er al meer dan 400 miljoen transacties hebben plaatsgevonden op het netwerk. Daarmee kan het behoorlijk concurreren met andere layer-2 blockchains.

Over de afgelopen 24 uur is Shiba Inu alweer met 10,96 procent gestegen. Kan de memecoin tijdens deze bullrun Dogecoin inhalen? Dogecoin kent een market cap van 21,81 miljard dollar, terwijl Shiba Inu het vooralsnog met 16,95 miljard dollar moet doen.

DeFi op Shiba Inu

Op het gebied van decentrale financiële applicaties (DeFi) lijkt Shiba Inu op dit moment nog niet heel groot. Het totale aantal assets in het netwerk piekte op ongeveer 2 miljoen dollar, om vervolgens terug te vallen naar 1,35 miljoen dollar.

Dat zijn natuurlijk niet de bedragen waarmee je met blockchains als Ethereum en Solana gaat concurreren. Dat neemt niet weg dat het grappig is dat Shiba Inu ook een DeFi-ecosysteem heeft.

Shiba Inu ontwikkelaar roepen de gemeenschap op om de blockchain meer te gebruiken.

“Shibarium is een blockchain. Om het project te zien groeien hebben we steun en nieuwe projecten nodig. Daarna zullen we meer vraag zien naar Bone en meer Shib burns, dankzij de hogere transactie-aantallen.

We verwelkomen alle talentvolle bouwers met serieuze projecten, maar ook alle memecoins. Het gas is praktisch gratis. De community is leuk en warm”, aldus Shiba Inu marketeer Lucie.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Crypto-analist voorspelt: Shiba Inu klaar voor 60% prijsstijging
ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP