Shiba inu, SHIB
Shiba inu

Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

De grootste munten van de markt doen het rustig aan tijdens de eerste zaterdag van februari, maar memecoin Shiba Inu gaat door het dak. Op het moment van schrijven staat de munt op een plus van ruim 12 procent voor de afgelopen 24 uur. Tijd om daar eens in te duiken en uit te zoeken waar die stijging vandaan komt.

Technische analyse

Voor een verklaring voor de stijging van de memecoin hoeven we niet ver te kijken. De technische analist Ali Martinez bevestigt namelijk in een tweet dat er voor Shiba Inu sprake is van een bullish patroon in de grafiek. Waar de koers momenteel op 0,00001405 dollar handelt, verwacht de analist zelfs een koers van 0,000017 dollar per Shiba Inu. Dat zou vanaf het huidige punt nog een stijging van ruim 20 procent betekenen.

Het bijzondere aan de analyse van Martinez is dat hij het enkele dagen geleden al zag aankomen. Destijds was Shiba Inu uit een zogenaamde Bullish Pennant gebroken. Een soort driehoek in de grafiek, waar de koers vervolgens aan de bovenkant uitbreekt. Kort na de uitbraak op 0,000012 dollar per Shiba Inu voorspelde Martinez al de koers van 0,000017 dollar per stuk.

Shiba Inu is trending

Het mag dan ook geen verassing zijn dat Shiba Inu na de uitbraak trending is op Twitter. Iedereen heeft het over het project, omdat het vrijwel alle andere munten op de markt overklast op de zaterdag. Overigens is niet iedereen ervan overtuigd dat de stijging puur en alleen het gevolg is van een bullish patroon in de grafiek.

SHIb trending

Lucie, een influencer binnen de Shiba Inu gemeenschap, heeft het idee dat er momenteel iemand stevig investeert in de memecoin. Het blijft vreemd om te zien hoe mensen, in ieder geval op Twitter, hun hele leven kunnen geven voor een project als Shiba Inu.

Ondertussen is ook Shibarium onderweg, wat een soort Layer 2 project voor Shiba Inu is. Met Shibarium is het straks mogelijk om decentrale applicaties te bouwen op basis van Shiba Inu en onder andere non-fungible tokens (NFTs) uit te geven op het platform.

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel
Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken