Shiba inu, shib
Shiba inu

Shiba Inu (SHIB) burn rate schiet omhoog met ruim 86%

Shiba Inu (SHIB) gebruikers hebben op 15 november een opmerkelijke hoeveelheid munten verbrand. Binnen een tijdspanne van 24 uur zijn er 17 miljoen tokens vernietigd, wat een aanzienlijke toename van ruim 86% is in vergelijking met de dag ervoor. Analisten beschouwen deze verbrandingsactie als een positief signaal voor investeerders in deze memecoin. Het kan potentieel bijdragen aan een stijging van de SHIB prijs.

Het Shiba Inu token burn process

Token burns binnen de Shiba Inu (SHIB) community gebeurt door tokens naar een specifiek blockchainadres te sturen. Dit adres is openbaar en zichtbaar voor iedereen, maar kan enkel munten ontvangen en niet verzenden. Niemand heeft toegang tot dit adres, waardoor de SHIB effectief uit de circulatie verdwijnt. Een deel van de transactiekosten wordt ook naar deze zogenaamde ‘burn adressen’ overgemaakt.

Het sociale media account Shibburn, dat de activiteiten in het Shiba Inu-netwerk nauwkeurig volgt, rapporteerde recent over een opvallende verbranding van SHIB tokens. Het account maakte bekend dat er binnen 24 uur maar liefst 17.123.934 SHIB tokens verbrand zijn. Dit is een aanzienlijke stijging vergeleken met de ruim 9 miljoen munten die de voorgaande dag verbrand werden. Hierdoor steeg het totaal aantal verbrande munten in die week naar meer dan 245 miljoen. Echter, als we naar de weekbasis kijken, valt de verbrandingssnelheid, of ‘burn rate’, enigszins tegen. Er was namelijk een daling van 20% in de verbrandingssnelheid ten opzichte van de vorige week.

Gebruikers reageren positief op de toenemende verbrandingsratio van Shiba Inu. Een hoge verbrandingssnelheid wijst namelijk op een stijgend gebruik van het netwerk, aangezien munten als onderdeel van transacties worden verbrand. Meer gebruik impliceert vaak een hogere verbrandingsratio. Bovendien leidt de afname van het aantal munten in omloop tot deflatie, wat de waarde van de munt kan verhogen, ervan uitgaande dat de vraag gelijk blijft.

On-chain data geeft inzicht in groei van Shibarium

Het layer-2 netwerk binnen het Shiba Inu-ecosysteem, Shibarium, laat een significante groei zien. Dit wordt ondersteund door on-chain gegevens van ShibariumScan. Aan het begin van de maand was er een afname in gebruik te zien, met op 11 november een lokaal dieptepunt waarbij ongeveer 9.000 transacties werden uitgevoerd op het layer-2 protocol. Vier dagen later, echter, steeg het dagelijkse gebruik aanzienlijk, tot meer dan 13.000 transacties per dag. Deze stijging betekent een groei van 44%, wat wijst op een toenemende activiteit en belangstelling voor het Shibarium-netwerk.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’