Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Shiba Inu (SHIB) prijs crasht met 25%

De Shiba Inu koers is vandaag hard gecrasht. De crash werd mede veroorzaakt doordat een enorme whale veel SHIB tokens aan het verplaatst heeft.


SHIB verliest bijna de helft van zijn waarde

De prijs van de populaire cryptomunt SHIB is vandaag met meer dan 25 procent gecrasht, waardoor de munt weer uit de top 10 is gevallen.

De Shiba Inu koers steeg de afgelopen maand met meer dan 800 procent tot een hoogtepunt van $0.00008905, maar daalde vandaag naar een dieptepunt van $0,00004593. De token verliest in een paar dagen tijd dus bijna de helft van zijn waarde.

Shiba Inu is de laatste tijd dé token waar iedereen over spreekt in de crypto wereld. Dit omdat de memecoin er vorige week in slaagde de top 10 grootste crypto’s binnen te dringen. Sommigen enthousiaste investeerders speculeerde zelfs dat de token ooit de top 5 zou bereiken, maar dat toekomstbeeld lijkt vandaag ver weg. Door de prijsdaling van vandaag is SHIB nu uit de top 10 gevallen, met een marktkapitalisatie van ‘slechts’ $27 miljard.


Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is gemaakt als een alternatief voor Dogecoin, de grootste meme-munt en tevens favoriete cryptomunt van Elon Musk. In tegenstelling tot DOGE, dat zijn eigen netwerk heeft, draait SHIB op Ethereum.

Meme-tokens zoals SHIB zijn crypto’s gebaseerd op internetmemes. Ze zijn dus per definitie heel anders dan serieuze tokens als Bitcoin en Cardano. Meme tokens worden ook gekenmerkt door hele snelle koersstijgingen- en dalingen.

Shiba Inu en Dogecoin zijn dus een meme-tokens, maar dat betekent niet dat de munten waardeloos zijn in de echte wereld. Omdat de tokens zo populair zijn beginnen steeds meer bedrijven de tokens te accepteren als betaalmiddel. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat een munt die ontstaan is als grap ooit een serieus betaalmiddel wordt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten