Shiba Inu (SHIB)
Shiba inu

Shiba Inu stijgt in week tijd met bijna 8 procent

De rest van de markt heeft nog wat moeite om aan een herstelperiode te beginnen, maar Shiba Inu geeft het goede voorbeeld. In de afgelopen zeven dagen slaagde de populaire memecoin erin om met 7,85 procent te stijgen en daarmee laat het aan vrijwel alle andere grote projecten zijn digitale hielen zien. Wat is er aan de hand met de memecoin?

Shibacals Studio

De stijging is gedeeltelijk te verklaren door de Shibacals Studio, een nieuw initiatief waarmee er fysieke Shiba Inu producten op de markt komen. Zo is het binnenkort mogelijk om hoodies van het project aan te schaffen.

In de kleding zitten vervolgens NFC-chips, waarmee de digitale en de fysieke wereld met elkaar verbonden worden. Hiermee kun je bijvoorbeeld tickets voor community-evenementen en toegang tot exclusieve merchandise krijgen.

Verder is het plan om draadloze koptelefoons van Shiba Inu, schaak- en damborden en nog veel meer te lanceren. Natuurlijk kunnen ook knuffels en andere speeltjes van de beroemde Shiba Inu honden niet ontbreken.

Wij moeten nog even wennen aan de ontwerpen en twijfelen een beetje aan het gevoel van stijl van de designers, maar ergens past deze kleding ook wel weer bij de gemeenschap. Het zou ons niets verbazen als dit een grote hit blijkt voor het project.

Market cap van bijna 4,2 miljard dollar

Uiteindelijk kun je zeggen wat je wil over Shiba Inu, maar heeft het project wel een market cap van 4,2 miljard dollar. Daarmee heeft Shiba Inu een serieuze marktwaarde en is het lastig om het project compleet als grap te bestempelen.

Zeker als je bedenkt dat het sinds kort (met Shibarium) ook mogelijk is om met smart contracts te spelen op Shiba Inu. Gaat dit project dan daadwerkelijk de grote jongens als Ethereum achterna?

Op basis van de afgelopen zeven dagen zou je kunnen stellen dat er zeker nog muziek zit in Shiba Inu. Als zou het wel heel kortzichtig zijn om je toekomstvisie over Shiba Inu compleet op de laatste zeven dagen te baseren.

Qua technische analyse lijkt het op dit moment ook wel snor te zitten met de hondenmunten. Shiba Inu wandelt rustig omhoog op de witte lijn in de bovenstaande grafiek. Als het lukt om dat momentum vast te houden, dan kunnen er leuke dingen gebeuren als ook Bitcoin weer een beetje begint te knallen.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?