Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Shiba Inu stijgt met 344% en dit is mogelijk waarom

De prijs van Shiba Inu is sinds vorige week met meer dan 340% gestegen en is daarmee de 15e grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie.


Elon Musk-effect

De prijs van Shiba Inu is meer dan verdrievoudigd in de afgelopen zeven dagen,. Om precies te zijn is het met 344% gestegen van $0,000007057 op 30 september tot $0,00003136 eerder vandaag. Andere grote altcoins zijn de afgelopen dagen nauwelijks gestegen. Hier zijn enkele van de factoren die mogelijk de oorzaak zijn van de enorme stijging van SHIB in de afgelopen week.

Bij verschillende gelegenheden heeft de oprichter van Tesla, Elon Musk, via tweets een stijging van Dogecoin en van Bitcoin teweeggebracht. De stijging van de prijs van Shiba Inu begon drie dagen geleden, na een tweet van de miljardair over zijn nieuwe hond, die toevallig een Shiba Inu-ras is. Zoals gewoonlijk konden de volgers dit alleen zien als een ‘koopteken’. Mede daardoor is het volume binnen een dag met 770% toegenomen.


Whale activiteiten

Er zijn ook sporen van whale activiteit op de SHIB markt. Op 3 oktober meldde Cryptopolitan dat een crypto whale, een groot crypto investeerder, in totaal 276 miljard SHIB had verzameld. De whale had echter nauwelijks invloed op de prijs tot de volgende dag toen Musk zijn tweet plaatste. Mogelijk zit Musk achter de aankopen.

Na de prijsstijging heeft een Ethereum whale ook bijna 200 miljard SHIB gekocht. Dit heeft hij gedaan voor een totaalbedrag van $6,5 miljoen. Deze whale aankopen zijn belangrijk voor de prijsgroei. Echter kunnen ze in de toekomst ongezond zijn omdat de prijs drastisch kan worden beïnvloed wanneer deze whales hun bezit dumpen.


SHIB overschrijdt 700.000 coin-houders

De recente opleving van het Shiba Inu-token trok niet alleen de aandacht van de mainstream, maar ook nieuwe investeerders. Op woensdag vierde het ShibaArmy een mijlpaal van 700.000 SHIB houders. Het aantal houders is verder toegenomen tot 712.754.

Dit geeft aan dat crypto investeerders geïnteresseerd zijn in SHIB. Daardoor zullen de vraag en prijs ongetwijfeld toenemen naarmate meer investeerders zich blijven ophopen en zich bij de gemeenschap aansluiten.

Sommige beleggers zijn er zeker van dat Shiba Inu op de Rohinbood handelsapp komt. Robinhood opende in september een wachtlijst voor Dogecoin, die onlangs een miljoen mensen heeft bereikt. Er zijn ook geruchten over een mogelijke Shiba Chain, die meer use-cases voor de cryptocurrency met hondenthema zal ontgrendelen. Op dit moment is Shiba Inu gebaseerd op de Ethereum-blockchain en heeft het dus niet de mogelijkheid om smart contracten te hosten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten