Shiba inu, shib
Shiba inu

Shiba Inu team waarschuwt investeerders voor groot gevaar

Het Shiba Inu (SHIB) ontwikkelingsteam heeft een dringende waarschuwing afgegeven aan hun toegewijde gemeenschap, bekend als de Shiba Inu Army. Lucie, de marketingexpert van het team, heeft ernstige zorgen geuit over mogelijke oplichtingspraktijken die de gemeenschap kunnen raken.

Via X, een voormalig platform vergelijkbaar met Twitter, heeft Lucie gewaarschuwd voor de Treat token. Dit is een nieuwe cryptocurrency die deel uitmaakt van het Shiba Inu ecosysteem. Hoewel de token nog niet officieel is gelanceerd, beweren oplichters al dat deze via hun platform verkrijgbaar is.

Lucie had in september al eerder zo’n waarschuwing uitgebracht toen een groep oplichters beweerde de token te verkopen. Het is onbekend hoeveel crypto-investeerders toen daadwerkelijk zijn benadeeld.

Veelvoorkomende scam

Oplichtingspraktijken rondom nieuwe cryptocurrencies zijn helaas geen zeldzaamheid. In augustus werd bijvoorbeeld de op Ethereum (ETH) gebaseerde stablecoin van betalingsgigant PayPal, genaamd PayPal USD (PYUSD), aangekondigd. Binnen enkele uren na deze bekendmaking verschenen er bijna 30 nieuwe tokenparen onder de ticker ‘PYUSD’. Deze lookalike crypto tokens werden gelanceerd op verschillende blockchains, waaronder BNB Chain, Ethereum en Coinbase’s schaaloplossing voor Ethereum, Base.

Dit soort voorvallen toont aan dat oplichters voortdurend de kans grijpen om in te spelen op de hype en het gebrek aan kennis. De recente problemen rondom de introductie van PYUSD en de valse TREAT tokens onderstrepen het belang van voorzichtigheid in de cryptocurrency-wereld. Het is essentieel dat investeerders en gebruikers hun due diligence doen en zich uitsluitend baseren op betrouwbare, officiële bronnen.

Shibarium blijft groeien

Shibarium, Shiba Inu’s Layer-2 blockchain, maakt een indrukwekkende groei door qua gebruikersactiviteit. In de recente weken zagen we een stijging van 55% in actieve Shibarium-accounts. Ondanks een lichte vertraging na de initiële explosieve toename, blijven de statistieken van Shibarium indruk maken: met meer dan 1,25 miljoen geregistreerde adressen en ruim 3 miljoen transacties in totaal.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?