Shiba inu, SHIB
Shiba inu

Shibarium Groeit, maar SHIB Koers blijft Dalen

Sinds de succesvolle herlancering heeft Shibarium, de layer-2 schaaloplossing van het Shiba Inu (SHIB) netwerk, dagelijks nieuwe hoogtepunten bereikt.

Binnen een opmerkelijk korte periode heeft Shibarium een Total Value Locked (TVL) van bijna $1,5 miljoen weten te accumuleren. Deze indrukwekkende prestatie is grotendeels te attribueren aan DogSwap, de eigen gedecentraliseerde exchange (DEX) van het netwerk. Deze toename in activiteit en interesse is een veelbelovende indicator, aangezien het de vraag naar het native token van het platform, SHIB in dit geval, kan stimuleren en daarmee een opwaartse druk op de prijs kan uitoefenen.

Daarnaast is het aantal actieve adressen op het netwerk gegroeid tot bijna een half miljoen. Bovendien vertoonden de dagelijkse transacties een spectaculaire stijging: van bijna 70.000 op 23 augustus naar meer dan 600.000 slechts een week later. Deze ontwikkelingen versterken het netwerkeffect; met meer gebruikers en transacties neemt de potentiële waarde van het netwerk exponentieel toe.

SHIB in- en uitstroom is bearish

Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform Santiment blijkt dat het SHIB-token op beurzen een significante fluctuatie in tokenstromen ervaart. Opvallend is het aanzienlijke verschil van 27 miljoen tokens tussen inkomende (29,25 miljoen in totaal) en uitgaande stromen (2 miljoen in totaal).

Dit substantiële onderscheid wordt over het algemeen als bearish geïnterpreteerd, aangezien een verhoogde instroom van tokens naar exchanges suggereert dat een aanzienlijk aantal Shiba Inu-investeerders overweegt hun SHIB-tokens van de hand te doen. Bovendien is er in de afgelopen dagen een stijging waargenomen in het aantal tokens dat betrokken is bij transacties, wat duidt op een mogelijke koerscorrectie op korte termijn.

SHIB token inflow/outflow exchanges
SHIB token inflow/outflow exchanges – Santiment

Dalende crypto koersen

Het lijkt erop dat de verwachte correctie momenteel in gang is gezet. Op het tijdstip van deze analyse is de prijs van het SHIB-token in de afgelopen 24 uur met bijna 3% gedaald. Deze daling is niet geïsoleerd; ook toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ervaren significante waardeverminderingen, met respectievelijke dalingen van 4,6% en 3,6%.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?