shiba inu, shib
Shiba inu

Shibarium kampt met netwerkproblemen, SHIB-koers blijft stabiel

Het layer-2-protocol van het Shiba Inu (SHIB)-ecosysteem, Shibarium, heeft te kampen met netwerkproblemen. Een tijdelijke onderbreking legde het platform volledig stil, waardoor gebruikers het niet konden gebruiken.

Een bekende ontwikkelaar binnen het SHIB-ecosysteem deelde via het sociale media-platform X dat de onderbreking te wijten was aan een probleem met de validators, en waarschuwde dat bepaalde diensten mogelijk tijdelijk verstoord zouden blijven.

Hoewel Shibarium zelf na enkele uren weer online was, blijven gerelateerde diensten zoals Shibariumscan langer offline door de netwerkuitval. Volgens ontwikkelaar Kaal Dhairya kan het oplossen van deze secundaire problemen meer tijd in beslag nemen en is technische ondersteuning nodig om ze weer aan de praat te krijgen.

Dit is niet de eerste keer dat Shibarium te maken heeft met netwerkproblemen. In de zomer van 2023 viel het platform kort na de lancering stil door een grote storing. Het duurde toen twee weken voordat Shibarium volledig hersteld was.

Shibarium groeit tot 100.000 gebruikers

De problemen op het Shibarium-netwerk kwamen op het moment dat het platform een plotselinge groei doormaakte. Het netwerk had lange tijd slechts een bescheiden toename in het aantal nieuwe gebruikers, met soms maar tientallen nieuwe adressen per dag. Ter vergelijking: het Ethereum (ETH)-netwerk verwelkomt dagelijks meer dan 100.000 nieuwe adressen.

Op 13 april 2024 maakte Shibarium echter een onverwachte sprong en verwelkomde het in slechts 24 uur tijd meer dan 13.000 nieuwe gebruikers. Door deze sterke groei wist het layer-2-protocol de mijlpaal van 100.000 gebruikers te bereiken, een belangrijk keerpunt voor het netwerk.

Shiba Inu koers stabiel

De SHIB-koers lijkt onaangedaan door de recente problemen op het Shibarium-netwerk. In de afgelopen 24 uur is de prijs zelfs licht gestegen met 0,2%, waardoor deze nu op $0,000027 staat. De memecoin heeft de afgelopen week een flinke herstelbeweging doorgemaakt na een scherpe correctie, waarbij de prijs van de altcoin onder de $0,00002 daalde.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Crypto-analist voorspelt: Shiba Inu klaar voor 60% prijsstijging
ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?