Shiba Inu (SHIB)
Shiba inu

Shibarium Komt Op Stoom: Bereikt Binnenkort deze Belangrijke mijlpaal

De Shibarium-ontwikkelaars, Shytoshi Kusama en Kaal Dhairya, belichtten in een recente blogpost een indrukwekkende nieuwe mijlpaal voor het netwerk.

Ondanks enkele technische uitdagingen heeft de layer-2 schaaloplossing voor Shiba Inu (SHIB) in korte tijd 1 miljoen unieke adressen aangetrokken en staat op het punt om het aantal van 1 miljoen transacties te overschrijden. Dit is des te opmerkelijker gezien het feit dat het netwerk slechts twee weken geleden live is gegaan.

Momenteel is Shibarium een van de snelst groeiende blockchain-netwerken. Het heeft als doel het Shiba Inu-netwerk, dat op de Ethereum (ETH) blockchain draait, te optimaliseren voor snellere en kostenefficiëntere transacties.

Tot dusverre presteert de vernieuwde versie van het netwerk boven verwachting en worden transacties tegen zeer lage kosten uitgevoerd. Hoewel er binnen de community zorgen bestonden dat dit de inkomsten van validators zou kunnen verminderen, reageerden de ontwikkelaars snerend op dergelijke zorgen, aangevend dat de focus ligt op de voordelen die het netwerk zijn gebruikers biedt.

Samenwerking met Blockscout

Bovendien maakten de ontwikkelaars bekend dat ze gaan samenwerken met Blockscout, een open-source blockchainverkenner die gedetailleerde inzichten verschaft in activiteiten op verschillende blockchains. Vanaf dit moment zullen enkel die Shibarium-projecten worden uitgelicht die volledig zijn geïndexeerd door Blockscout. Deze stap draagt bij aan een hogere mate van transparantie en veiligheid, doordat zowel gebruikers als ontwikkelaars in staat zijn om de activiteiten op het netwerk nauwgezet te volgen en te analyseren.

TVL blijft steken

Hoewel er een opmerkelijke toename van activiteit op het Shibarium-netwerk is, blijft de total value locked (TVL) – de totale waarde vastgezet in gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen – enigszins stagneren. Met een TVL die momenteel net iets boven de $1 miljoen ligt, lijkt het erop dat gebruikers voorzichtig zijn en relatief kleine bedragen inzetten.

TVL Shibarium
TVL Shibarium – DeFiLama

Vanaf 1 september hebben Shibarium-gebruikers de mogelijkheid om tokens zoals Shiba Inu (SHIB), Bone (BONE) en Leash (LEASH) te staken, lenen en uitlenen. Het ontwikkelteam is daarnaast actief bezig met het aangaan van partnerships met verschillende ‘bridging’-technologieën. Deze technologieën faciliteren de verbinding tussen diverse blockchain-netwerken, waardoor beleggers meer flexibiliteit krijgen om ook andere tokens naar het Shibarium-netwerk over te zetten.

Conclusie

Sinds zijn recente lancering toont het Shibarium-netwerk, een layer-2 oplossing voor Shiba Inu op Ethereum, een indrukwekkende groei met al meer dan 1 miljoen unieke adressen. Ondanks enkele technische uitdagingen en gemeenschapszorgen over lage kosten, blijft het netwerk zich richten op schaalbaarheid en gebruikersvoordelen. Een samenwerking met Blockscout bevordert transparantie, terwijl een nog voorzichtige benadering van gebruikers wordt gereflecteerd in de relatief lage total value locked (TVL). Shibarium is duidelijk een opkomend netwerk om in de gaten te houden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

350 miljard Shiba Inu coins weggehaald van Binance, SHIB-prijs stijgt 10%
Binance verplaatst 153 miljard Shiba Inu tokens, wat is er aan de hand?
3 Belangrijke redenen om te investeren in Shiba Inu
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard