Shiba Inu, Shib
Shiba inu

Shibarium lancering: technische tegenvaller doet SHIB-token wankelen

Shibarium, de veelbelovende Ethereum Layer 2-oplossing en hoogtepunt van de cryptoprojecten in 2023, heeft zijn mainnet onthuld. Hoewel verwacht werd dat dit zou leiden tot een snellere netwerkprestatie en lagere transactiekosten binnen het Shiba Inu-ecosysteem toont de SHIB token verrassend genoeg een dalende trend na deze lancering.

Voortdurende neerwaartse druk op SHIB-token

Na de lancering van Shibarium heeft de SHIB-token een flinke klap gekregen, met een daling van 8% in 24 uur tijd. Deze daling is geen verrassing, want de token liet al een gestage daling zien van $0,00001059 op maandag naar $0,000009527 op woensdag.

De recente tegenvallende prestaties van SHIB lijken verband te houden met technische problemen binnen Shibarium. Een bericht van Whalechart op X toont aan dat er zo’n $1,7 miljoen aan ETH vastzit in de Shibarium-brug, wat voor onzekerheid zorgt onder investeerders.

Een rondgaand bericht op social media, vermoedelijk afkomstig van Shiba Inu-ontwikkelaar Shytoshi Kusama, suggereert zelfs dat deze fondsen voorgoed verloren zijn.

Daarnaast is SHIB niet het enige Shiba Inu-token dat onder druk staat. Ook de BONE- en LEASH-tokens hebben flinke klappen gehad met dalingen van respectievelijk 15,48% en 22,59% in de afgelopen 24 uur.

De mogelijke impact op het Shiba Inu ecosysteem

Shibarium is doelbewust ontworpen om de operationele snelheid van verschillende projecten binnen het Shiba Inu-ecosysteem, zoals de Shib Metaverse, Shibaswap DEX en het Shiboshi NFT Project, te verhogen en gebruikers lagere transactiekosten te bieden.

Een opvallend kenmerk van Shibarium is dat elke transactie leidt tot SHIB-verbranding, wat fungeert als een deflatiemechanisme voor de token. Deze geplande eigenschappen van het Shibarium-project resulteerden in algemene verwachtingen dat deze Layer 2-oplossing zou kunnen leiden tot een bredere adoptie van SHIB en andere inheemse Shiba Inu-tokens. Dit zou vervolgens een impuls kunnen geven aan de koers.

Er waren positieve tekenen die deze voorspelling ondersteunden, waarbij de SHIB-token substantiële winsten boekte telkens wanneer er nieuws was over de vooruitgang van Shibarium gedurende de afgelopen maanden.

Op de lanceerdag trok Shibarium meteen de aandacht, met 21 miljoen aangemaakte wallets, wat duidt op aanzienlijke interesse van gebruikers. Echter, het recente technische issue met de Ethereum-brug heeft aanzienlijke zorgen opgeroepen onder Shiba Inu-investeerders over het vermogen van het Shibarium-project om zijn potentieel waar te maken.

Ondanks deze onzekerheid is het op dit moment nog te vroeg om het project als mislukt te beschouwen, vooral omdat er geen officiële verklaring is uitgegeven door het Shiba Inu-team met betrekking tot deze uitdaging.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken