SHIB
Shiba inu

SHIB’s cruciale bijdrage aan het Shibarium ecosysteem

Shibarium, het layer-2 protocol op het Shiba Inu (SHIB) netwerk, werd afgelopen augustus gelanceerd na een periode van grote anticipatie onder cryptoliefhebbers. Dit layer-2 netwerk is een belangrijke aanwinst voor het Shiba Inu ecosysteem, omdat het snellere en kostenefficiëntere transacties mogelijk maakt. De token van dit populaire memecoin-netwerk, SHIB, speelt een cruciale rol in de werking van Shibarium, zoals toegelicht door Lucie, de marketing lead van Shiba Inu, tijdens een interview op platform X.

De stijgende invloed van SHIB: Van koersstijging tot sleutelrol in Shibarium

Shiba Inu heeft, net als veel andere cryptocurrencies, een sterke periode achter de rug. In de afgelopen dertig dagen zag de munt een aanzienlijke stijging van zijn koers, van $0,00000685 naar het huidige niveau van $0,000009, wat neerkomt op een stijging van meer dan 31%. Deze toename brengt de munt dichter bij een doorbraak van het belangrijke prijsniveau van $0,00001.

De marketing lead van het Shiba Inu netwerk heeft recent de rol van SHIB binnen het Shibarium ecosysteem uitgelicht. SHIB fungeert als een fundament voor dit layer-2 protocol, waarbij het de houders van de SHIB-token de kans biedt om actief deel te nemen aan de ontwikkeling van het netwerk. Eigenaren van de memecoin krijgen de mogelijkheid om te stemmen op community voorstellen en de zogenaamde “council elections”. Door betrokken te zijn bij het bestuur van het netwerk, kunnen investeerders een significante rol spelen in de verdere ontwikkeling.

Bovendien reikt de invloed van SHIB verder dan de blockchain, doordat de munt inmiddels ook als betaalmiddel wordt geaccepteerd bij diverse winkels en dienstverleners, waaronder GameStop en Twitch. Dit benadrukt niet alleen de groeiende acceptatie van SHIB, maar ook de toenemende integratie van de munt in alledaagse transacties.

Groei van Shibarium netwerk zwakt af

Sinds de lancering van Shibarium enkele maanden geleden, is er een vertraging opgemerkt in de groei van het netwerkgebruik. Bij de introductie in augustus was er een significante toename in activiteit, waarbij het aantal gebruikersadressen explosief steeg van nul naar bijna 20.000 in een zeer korte periode.

Echter, twee maanden na de lancering is de groei merkbaar vertraagd. Momenteel registreert Shibarium 29.543 unieke adressen, wat duidt op een toename van slechts enkele duizenden adressen per maand, in tegenstelling tot de tienduizenden per maand die in augustus werden waargenomen. Deze afname in het groeitempo kan wijzen op verschillende ontwikkelingen binnen het Shibarium netwerk en de bredere cryptomarkt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Binance verplaatst 153 miljard Shiba Inu tokens, wat is er aan de hand?
3 Belangrijke redenen om te investeren in Shiba Inu
Shiba Inu bereikt nieuw record ondanks teleurstellend koersverloop
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen