Stablecoin

Shopify wordt lid van Libra Associatie

Het digitale handelsplatform Shopify is lid geworden van de Libra Associatie. Dit maakt het bedrijf bekend via een blogpost.


Eerste nieuwe lid

Shopify is het nieuwste lid van de door Facebook opgerichte stableocin-ontwikkelaar, dit nadat een aantal grote partijen waaronder PayPal, MasterCard, Visa en eBay het project eerder juist verlaten hebben. Shopify is naar verluidt het eerste nieuwe lid van de organisatie sinds het circa 4 maanden geleden is opgericht. Naar eigen zeggen wil Shopify collectief wil werken om een betalingsnetwerk op te bouwen dat overal ter wereld werkt.


Libra Association

De stablecoin Libra is afgelopen zomer door Facebook in de wereld gebracht als een wereldwijd betalingsproject. Deze stablecoin wordt gestuurd door de Libra Associatie, een bestuursraad dat specifiek voor dit project tot het leven is geroepen. Alhoewel Facebook niet zelf in de raad zit, zit haar dochteronderneming Calibra daar wel in. Het is hiermee onduidelijk hoeveel zeggenschap Facebook daadwerkelijk in het project heeft.

Er zijn een aantal grote namen betrokken bij het project. Zo zijn ook Coinbase, Uber, Lyft, Spotify, PayU en diverse investeringsondernemingen lid van de Libra Associatie. Eerder waren ook PayPal, MasterCard, Visa, eBay, Stripe, Mercado Pago en Vodafone lid van de associatie. Zij hebben inmiddels echter laten weten het project officieel te hebben verlaten.


Transparante tarieven en eenvoudige toegang

De missie van de Libra Associatie is om meer dan een miljoen verkopers op het platform te ondersteunen. Om dit te kunnen bereiken, zijn transparante tarieven en een eenvoudige toegang tot het platform en kapitaal van grote noodzaak. Hiernaast moet de veiligheid en privacy van het platform en haar gebruikers goed moeten worden gewaarborgd. Hierdoor creëert de associatie een wereldwijde infrastructuur waar ondernemers overal ter wereld gebruik van kunnen maken.

Dit is volgens de associatie niet zo met een groot gedeelte van de al bestaande infrastructuur. Deze is niet overal gebouwd om voldoende op te schalen voor de behoeften van onder andere handel op het internet.

De Libra Association is trots om haar nieuwe, nu 21e lid, te mogen verwelkomen. Shopify is actief in ongeveer 175 landen en bediend meer dan een miljoen bedrijven.