Bitcoin koers crash
Bitcoin

Silkroad oprichter: Bitcoin koers kan dalen naar $3.200

Ross Ulbricht, de oprichter van Silkroad, schrijft vanuit de Amerikaanse gevangenis dat hij denkt dat Bitcoin flink onderuit kan gaan dit jaar. De prijs kan dalen tot $3.200 zegt hij.


De mening van Ulbricht

De oprichter van Silk Road plaatste op 12 april op zijn persoonlijke Medium-account een bericht en schreef dat de recente volatiliteit in de cryptowereld, met name het bloedbad van 12 maart, hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot een bearmarkt die aan zal houden tot ‘juni of juli’. Deze bearmarkt zou volgens hem zelfs tot volgend jaar kunnen voortduren.

“De bull-markt van het begin van Bitcoin tot de piek van ~$20.000 eind 2017, is voorbij. We bevinden ons nu in de laatste golf … van de eerste bearmarkt van Bitcoin (de grootste tot nu toe). ” zegt hij.

bron: medium @Ross Ulbricht

Bitcoin koers kan dalen naar $3.200

Om zijn voorspelling extra kracht bij te zetten verwijst Ulbricht naar een voorspelling die hij in december deed. Hierin zei hij dat een prijsdaling van de BTC koers onder de $4.200 hoogstwaarschijnlijk zou leiden tot een bearmarkt. In dit scenario zegt Ulbricht dat de cryptocurrency een dieptepunt van $3.200 zou kunnen bereiken.

“Een break onder de major low van $3.200 zal een solide bevestiging hiervan zijn, waarna we zullen proberen te bepalen wanneer de laatste dieptepunt bereikt is. Dit zal een geweldige koopmogelijkheid zijn. Als de prijs boven de piek van bijna $14.000 stijgt, zullen we onze interpretatie opnieuw moeten evalueren, maar op dit moment lijkt dat een zeer onwaarschijnlijk scenario.”

Na het bereiken van dit dieptepunt kunnen we enorme winsten verwachten. De oprichter van Silk Road waarschuwt dat het op dat moment veel “standvastigheid” van investeerders zal vergen om BTC te kopen, maar de “nieuwe hoogtepunten zullen het zeker waard zijn”.

Ulbricht zit momenteel twee levenslange gevangenisstraffen uit zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating nadat hij schuldig is bevonden aan witwassen, het hacken van computers en samenzwering. Hij geeft nog altijd periodieke analyses vanuit de gevangenis over de Bitcoin-markt.

 

Bitcoin nieuws

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie