Silvergate
Blockchain

Silvergate Capital ontkent geruchten en bevestigt minimale blootstelling aan BlockFi

Het is je vast niet ontgaan dat BlockFi gisteren zijn faillissement heeft aangevraagd. Meteen daarna kwam via de Zwitserse investeerder Walter Bloomberg het gerucht naar buiten dat Silvergate Capital geld geleend zou hebben aan BlockFi. Silvergate zelf geeft aan dat het om minder dan 20 miljoen dollar gaat.

Geen besmettingsgevaar

Wat dat betreft lijkt het erop dat er inzake BlockFi en Silvergate geen sprake is van besmettingsgevaar. Dat komt goed uit voor de industrie, want Silvergate heeft ongeveer 13,2 miljard dollar aan assets in beheer. Silvergate voegt verder toe dat BlockFi geen beheerpartij was voor zijn door Bitcoin gedekte leningen en dat het geen investeringen in het crypto-leenplatform had.

“Terwijl de industrie voor digitale assets blijft evolueren, wil ik herhalen dat het platform van Silvergate is gebouwd om stress en volatiliteit te managen”, aldus CEO Alan Lane. Daarmee komt er een einde aan een berg aan negatieve berichtgeving over de bank.

https://twitter.com/WallStreetSilv/status/1592849969794408450

Vooral op Twitter waren er veel mensen die Silvergate in een kwaad daglicht probeerden te zetten. Neem bijvoorbeeld Wall Street Silver die het bovenstaande bericht deelde. Als dat maar vaak genoeg gebeurt, dan kan dat natuurlijk een soort digitale bankrun veroorzaken.

Aandeel flink omlaag

Overigens had het aandeel van Silvergate het gisteren behoorlijk zwaar. Uiteindelijk daalde deze met 11,1 procent, om de dag uiteindelijk op 24,45 dollar te eindigen. Vanaf het begin van het jaar is de neobank 83,6 procent van zijn koerswaarde verloren. Daarmee heeft Silvergate het nog zwaarder dan Bitcoin zelf.

Opvallend is dat Block.one CEO Brendan Blumer eerder in november een aandeel kocht in Silvergate Capital. Block.one is het bedrijf dat achter de CEO van EOS zat, waarmee in totaal meer dan 4 miljard dollar werd opgehaald. Daar is weinig meer van over, want EOS heeft zelfs na enkele jaren nog maar een market cap van ongeveer 1 miljard dollar.

Blockchain nieuws

Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Web3-spellen moeten overstappen op ‘play AND earn’ om meer gebruikers aan te trekken
Cryptocurrency-industrie potentieel op koers om 1 miljard gebruikers te bereiken tegen 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’