Blockchain Nieuws

Sinds 2020 is de crypto-markt in Afrika met ruim 1.200% gegroeid

Het digitale analysebedrijf genaamd Chainalysis heeft onderzoek gedaan naar de cryptocurrency-markt in Afrika. Hieruit hebben ze kunnen concluderen dat deze markt sinds vorig jaar enorm gegroeid is, naast dat de regio een groter aandeel heeft in het totale retailtransactievolume in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde.


Stijging tussen juli 2020 en juni 2021

Volgens gegevens afkomstig van Chainalysis zou de Afrikaanse crypto-markt tussen juli 2020 en juni 2021 met ruim 1.200% gegroeid zijn, met een hoge acceptatie in Kenia, Nigeria, Tanzania en Zuid-Afrika.

Volgens het bedrijf zou de populariteit van P2P-platforms hier een grote bijdrage kunnen leveren aan deze crypto-acceptatie. Dit gezien sommige landen inwoners hebben beperkt of verboden om geld naar exchanges te sturen via de lokale banken.

In deze periode zou het gehele continent ongeveer $105.6 miljard aan crypto ontvangen hebben. Toch had het een aandeel van het totale transactievolume van de markt groter dan enige andere regio ter wereld, namelijk ongeveer 7% in tegenstelling tot het wereldwijde gemiddelde van 5,5%. P2P-platforms, waaronder LocalBitcoins en Paxful, blijken momenteel circa 1,2% van alle crypto gerelateerde transacties in Afrika te vertegenwoordigen.


Vertrouwen op P2P-Platforms

Door het relatief lage aantal mensen met een bankrekening en het algemene verbod op het sturen van geld naar exchanges via lokale banken, heeft ervoor gezorgd dat veel inwoners moeten vertrouwen op P2P-platforms. Deze platforms hebben dan ook enorme sprongen gemaakt, voornamelijk in deze gebieden.

Toch worden crypto-producten wereldwijd steeds gebruiksvriendelijker, zodat ze ook steeds meer mensen weten te bereiken in dit soort rechtsgebieden. Het biedt dan ook zeker grote voordelen, in onder andere snelheid, gebruikskosten en handigheid.

Toch zijn er ook nog andere drijfveren voor de crypto-adoptie in deze regio. Zo kunnen overmakingen onder andere als middel ingezet worden om regeringen te omzeilen die het aantal fondsen beperken dat mensen naar het buitenland kunnen sturen. Veel gebruikers in Afrika gebruiken crypto mogelijk ook als een snellere en goedkopere manier om te betalen voor internationale commerciële transacties en om hun spaargeld vast te houden om mogelijke schommelingen in de waarde van hun fiat-valuta te voorkomen.

Alhoewel de crypto-markt in Afrika afgelopen jaar mooie sprongen heeft gemaakt, is nog onbekend of deze groei zich voortzet, en zo ja, op wat voor een tempo dat dan gebeurt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten