Nieuws

SK Telecom richt blockchain platform opHet Zuid-Koreaanse telecombedrijf SK Telecom gaat samen met de Duitse Telecom werken om een blockchain-platform op te richten. Met dit platform kunnen mensen vervolgens digitale identificatie gebruiken.


Het proces eenvoudiger en veiliger maken

Volgens het bedrijf maakt een op de blockchain gebaseerd systeem voor digitale identificatie het proces van het verifiëren van persoonlijke informatie veel eenvoudiger en veiliger.


Commercieel

De samenwerking is bedoeld om het platform te ontwikkelen en te commercialiseren. Het platform moet in meerdere gebieden bruikbaar zijn, waaronder toegangscontrole (door middel van bijvoorbeeld logins), het controleren van transacties en het controleren en verifiëren van contracten.

Hiernaast zullen de twee bedrijven gezamenlijk ook nieuwe zakelijke kansen verkennen met behulp van de blockchain-gebaseerde digitale identificatie. Hier kan het platform in de toekomst verder mee worden uitgebreid.Gedwongen gegevens openbaar maken

Dit iniatief kwam nadat het bedrijf merkte dat mensen momenteel worden gedwongen om hun persoonlijke informatie zoals hun geboortedatum en/of hun telefoonnummers openbaar te maken wanneer ze bijvoorbeeld online goederen kopen. Wanneer dit eenmaal is opgensteld kan iedereen hier vaak gemakkelijk bij. Dit platform wil dat probleem oplossen.


Vervangen van overheidsdocumenten

Tot slot kan dit platform volgens het bedrijf in de toekomst overheidsdocumenten als fysieke ID-kaarten of paspoorten vervangen. De twee bedrijven zijn momenteel druk bezig om het platform vorm te geven. Wanneer deze precies live komt is nog niet bekend.